Nova cena oko 95 evra po megavat satu

Gas u Bugarskoj poskupljuje 30 odsto

EURegionVesti

8.7.2022 10:32 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Gas u Bugarskoj poskupljuje 30 odsto Gas u Bugarskoj poskupljuje 30 odsto
Bugarska državna kompanija Bulgargaz potvrdila je da će gas poskupeti od jula i da će nova cena biti 186,47 bugarskih leva (95,25 evra) po... Gas u Bugarskoj poskupljuje 30 odsto

Bugarska državna kompanija Bulgargaz potvrdila je da će gas poskupeti od jula i da će nova cena biti 186,47 bugarskih leva (95,25 evra) po megavat satu (MWh).

U bugarskom parlamentu održana je sednica zatvorenog tipa, a tokom zasedanja poslanici su razgovarali sa premijerom Kirilom Petkovom i ministrom energetike Aleksandrom Nikolovim o bezbednosti isporuka gasa, prenosi Sputnik.

Detalji sa sednice nisu otkriveni, ali su mnogi parlamentarci kasnije konstatovali da „ukoliko i bude gasa, njegova cena će biti mnogo veća“.

Dan ranije je izvršni direktor kompanije Ljudmil Jocev na sednici komisije za energetiku predložio da se od jula cena gasa poveća za 31,5 odsto. On je istakao da je Bugarska obezbeđena gasom za jul i avgust, ali je priznao da zasad nema dogovora za septembar, oktobar i novembar.

Po njegovim rečima, pregovori sa Gazpromom se stalno vode, uprkos prekidu isporuka krajem aprila. Prema njegovim rečima, obnavljanje isporuka iz Rusije zavise od političara.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...