Nove cene akcija izvukle filmskog distributera iz pandemijske krize

Generalni direktor AMC Theaters u 2021. godini primio platu nižu za oko dva miliona dolara

LifestyleNovacVesti

29.4.2022 19:52 Autor: Redakcija Biznis.rs 9

Generalni direktor AMC Theaters u 2021. godini primio platu nižu za oko dva miliona dolara Generalni direktor AMC Theaters u 2021. godini primio platu nižu za oko dva miliona dolara
Generalni direktor kompanije AMC Theatres Adam Eron (Adam Aron) primio je kompenzaciju za 2021. godinu u vrednosti od 18,9 miliona dolara, što je značajno... Generalni direktor AMC Theaters u 2021. godini primio platu nižu za oko dva miliona dolara

Generalni direktor kompanije AMC Theatres Adam Eron (Adam Aron) primio je kompenzaciju za 2021. godinu u vrednosti od 18,9 miliona dolara, što je značajno smanjenje u odnosu na 20,92 miliona dolara, koliko je zaradio u 2020. godini, navodi se u dokumentaciji koju je bioskopski gigant podneo Komisiji za hartije od vrednosti i berze.

Eronova osnovna plata je porasla sa 1,1 milion na 1,45 miliona dolara godišnje, a prošle godine direktor giganta u industriji zabave nije bio nagrađen bonusom, koji je 2020. iznosio pet miliona dolara. Glavni razlog za ovakvu isplatu u 2021. godini bilo je šest miliona dolara naknade u planu podsticaja koji nisu bili deo kapitala, a koje nije primio godinu dana ranije, piše The Hollywood Reporter.

Njegova zarada od akcija kompanije prošle godine dostigla je 11,4 miliona dolara, dok je u 2020. bila 14,8 miliona dolara. U priloženoj dokumentaciji kompanije AMC stoji i da je plata finansijskog direktora u AMC Entertainment Šona Gudmena ( Sean Goodman) porasla sa 4,24 miliona na 4,7 miliona dolara međugodišnje.

Zamenik izvršnog direktora za poslovanje u Sjedinjenim Američkim Državama Džon D. Mekdonald (John D. McDonald) prošle godine je zaradio ukupno 3,01 milion dolara, a pretprošle 3,4 miliona dolara.

Kompanija AMC Theaters, jedan od najvećih distributera filmova na svetu, suočila se sa velikim strateškim izazovima u toku pandemije virusa Covid-19. Nakon suočavanja sa potencijalnim bankrotom, Eron se okrenuo online trgovcima na platformama kao što su Reddit i TikTok, koji su prihvatili akcije kompanije i podigli njihovu vrednost. Nova cena akcija omogućila je AMC da podigne dugovanja i gotovinu potrebnu da se izvuče iz krize izazvane pandemijom.

AMC Theatres je nedavno otkupila manje lance filmskih distributera i prikazivača i tako počela da obogaćuje poslovanje AMC brenda.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...