Singapurski fond i američka kompanija dali bolju ponudu od investicione firme Blackstone

GIC i Greystar otkupili portfolio sa studentskim stanovima za više od tri milijarde funti

NekretnineSvetVesti

30.5.2022 17:39 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

GIC i Greystar otkupili portfolio sa studentskim stanovima za više od tri milijarde funti GIC i Greystar otkupili portfolio sa studentskim stanovima za više od tri milijarde funti
Singapurski fond za hartije od vrednosti GIC i američka kompanija za investicije u oblasti nekretnina Greystar zajedno će otkupiti portfolio sa studentskim stanovima za... GIC i Greystar otkupili portfolio sa studentskim stanovima za više od tri milijarde funti

Singapurski fond za hartije od vrednosti GIC i američka kompanija za investicije u oblasti nekretnina Greystar zajedno će otkupiti portfolio sa studentskim stanovima za svotu od tri milijarde funti.

Konačne ponude za Student Roost, u vlasništvu kanadskog fonda Brookfield, podnete su u petak. GIC i Greystar dali su ponudu veću od 3,3 milijarde funti, navode ljudi upoznati sa procesom.

Ovi ponuđači su nadmašili, između ostalih, američkog giganta privatnog kapitala Blackstone, britansku kompaniju Unite Students i investitora specijalizovanog za studentske stambene zgrade GSA, piše Financial Times.

Transakcija u vezi sa ovim portfoliom je među najvećim poslovima sa nekretninama u Velikoj Britaniji koji su sklopljeni od pandemije.

Investiciona kompanija Brookfield stavila je Student Roost na tržište ranije ove godine, nakon što su restrikcije zbog korona virusa ublažene, a popunjenost studentskih domova se vratila na nivoe pre pandemije.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...