Druga ekonomija sveta beleži oporavak vrednosti akcija

Goldman Sachs ostaje pri svojim predviđanjima u vezi sa kineskim hartijama od vrednosti

BerzaNovacSvetVesti

4.8.2022 09:59 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Goldman Sachs ostaje pri svojim predviđanjima u vezi sa kineskim hartijama od vrednosti Goldman Sachs ostaje pri svojim predviđanjima u vezi sa kineskim hartijama od vrednosti
Stratezi banke Goldman Sachs drže se svojih “bikovskih” prognoza za otkup kineskih hartija od vrednosti i pored mogućnosti da bi geopolitički rizici mogli da... Goldman Sachs ostaje pri svojim predviđanjima u vezi sa kineskim hartijama od vrednosti

Stratezi banke Goldman Sachs drže se svojih “bikovskih” prognoza za otkup kineskih hartija od vrednosti i pored mogućnosti da bi geopolitički rizici mogli da podstaknu veću volatilnost u bliskoj budućnosti.

Izgledi kineskih akcija podstaknuti su mogućnostima za ekonomski oporavak u trećem kvartalu, zadržavanju inflacije i ublažavanju monetarne politike u regionu i svetu, napisali su u belešci stratezi. Profil “rizik-nagrada” ponovo postaje povoljan, izuzimajući dalje pogoršavanje geopolitičkih tenzija, dodali su oni. 

Stratezi su naveli i da je prognoza za mogući povrat u narednih 12 meseci 24 odsto, ali da dostizanje dvanaestomoesečnog cilja ostaje prilično nestabilno dok se ne razreše ključni politički događaji u Sjedinjenim Američkim Državama i Kini i raščisti situacija u vezi sa novim pravilima i uklanjanjem ADR sa liste, piše Bloomberg.

Nedavno zabeleženi oporavak kineskih akcija je izbledeo nakon uvođenja novih regulativa u tehnološkom sektoru, pretnji da će firme biti uklonjene sa američke berze i produbljivanja krize u sektoru nekretnina. 

Ranije prognoze u vezi sa otkupom akcija pokazale su se preuranjenim, naglašavajući izazove investitora koji pokušavaju da se usmere u skladu sa tržištem.

Poseta predsednice Zastupničkog doma Kongresa Nensi Pelosi (Nancy Pelosi) Tajvanu ove nedelje dala je novu perspektivu kada su kineske akcije u pitanju, dok Kina pokreće vojne obuke i uvodi mere ograničavanja trgovine protiv ostrva. Kineske akcije beleže oporavak nakon pada uzrokovanog tenzijama, ali neki analitičari upozoravaju da bi se posledice mogle dugo osećati.

Zajmodavac Morgan Stanley takođe upozorava da bi se volatilnost mogla povećati u narednim nedeljama. Investitori su zbog toga dodavali nove zaštite, pa je jednomesečna implicirana volatilnost na CSI 300 indeksnim opcijama porasla na 24,4 odsto, u poređenju sa 13,5 odsto za jednomesečnu ostvarenu volatilnost.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...