Sve više investicionih banaka nudi kripto usluge

Goldman Sachs ponudio prvi kredit na osnovu bitcoin kolaterala

BankeNovacVesti

29.4.2022 10:05 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Goldman Sachs ponudio prvi kredit na osnovu bitcoin kolaterala Goldman Sachs ponudio prvi kredit na osnovu bitcoin kolaterala
Goldman Sachs je u svojoj ponudi po prvi put odobario izdavanje kredita koji za kolateral ima imovinu u bitcoinima, što je značajan korak za... Goldman Sachs ponudio prvi kredit na osnovu bitcoin kolaterala

Goldman Sachs je u svojoj ponudi po prvi put odobario izdavanje kredita koji za kolateral ima imovinu u bitcoinima, što je značajan korak za američku banku koja podstiče Wall Street da prihvati kriptovalute.

Kreditna jedinica odobrila je isplatu gotovine na osnovu količine bitcoina u vlasništvu potražioca zajma, izjavila je portparolka banke. Ugovor je bio zanimljiv za Goldman Sachs zbog njegove strukture i dvadesetčetvoročasovnog upravljanja rizikom, navela je portparolka, piše Bloomberg.

Banke na Wall Street-u povećavaju svoje kripto ponude nakon što je njihov otpor srušen popularnošću i rastom cena digitalnih valuta. Goldman, koji je u martu po prvi put ponudio bitcoin usluge i ima tim za upravljanje digitalnim sredstvima, ovim korakom signalizira ulazak u novu oblast poslovanja, u kojoj trenutno dominiraju firme specijalizovane za kriptovalute.

Banka Jefferies Financial Group proširuje svoje usluge na kripto klijente, dok se investicioni fond BlackRockpridružio rundi finansiranja stablecoin firme Circle vrednoj 400 miliona dolara. Investiciona banka Cowen počela je da ulaže u digitalna sredstva u martu.

Neki od kripto proizvoda i usluga koje Wall Street trenutno nudi uključuju upravljanje kapitalom, trgovanje i investiciono bankarstvo. Pozajmice kompanijama koje će biti osigurane kriptovalutama su sledeći korak, nedavno je izjavio jedan od predsednika kompanije Galaxy Digital Holdings Demijen Vandervit (Damien Vanderwiit)

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...