Tek trećina stanovnika ima pristup širokopojasnoj mreži

Google u Africi investira milijardu dolara u razvoj interneta

BiznisInfrastrukturaSvetVesti

6.10.2021 14:43 Autor: Redakcija Biznis.rs 6

Google u Africi investira milijardu dolara u razvoj interneta Google u Africi investira milijardu dolara u razvoj interneta
Američka kompanija Google planira u Africi da uloži milijardu dolara u narednih pet godina kako bi osigurala pristup brzom i jeftinijem internetu. „Uzbuđen sam... Google u Africi investira milijardu dolara u razvoj interneta

Američka kompanija Google planira u Africi da uloži milijardu dolara u narednih pet godina kako bi osigurala pristup brzom i jeftinijem internetu.

„Uzbuđen sam danas što ponovo potvrđujem našu posvećenost kontinentu kroz ulaganje od milijardu dolara tokom pet godina kako bismo podržali digitalnu transformaciju Afrike radi ispunjavanja niza inicijativa, od poboljšanja konektivnosti do pokretanja investicija“, rekao je izvršni direktor kompanija Google i Alphabet Sundar Pičaj (Sundar Pichai), a prenosi agencija Rojters.

Google će takođe pomoći startapove kako bi podržao digitalnu transformaciju kontinenta, saopštila je ta kompanija.

To je objavljeno na virtuelnom događaju Afričkog investicionog fonda, preko kojeg će američki gigant uložiti 50 miliona dolara u startapove.

U saradnji sa neprofitnom organizacijom Kiva, Google će takođe obezbediti zajmove sa niskim kamatama u iznosu od 10 miliona dolara kako bi pomogao malim preduzećima i preduzetnicima u Gani, Keniji, Nigeriji i Južnoafričkoj Republici da prebrode ekonomske teškoće koje je prouzrokovao Covid-19.

Internet povezivost, odnosno njen nedostatak, i dalje predstavlja veliki problem za afrički kontinent. Svetska banka procenjuje da tek trećina od 1,3 miljardi stanovnike Afrike ima pristup širokopojasnom internetu, a polovinu njih predstavljaju ljudi ispod 18 godina starosti.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...