GRČKA DOZVOLILA ULAZAK VLASNICIMA SRPSKIH TURISTIČKIH AGENCIJA Uskoro stižu protokoli o međugraničnim kretanjima

BiznisSrbijaTurizamVesti

14.1.2021 14:55 Autor: Marija Jovanović 2

GRČKA DOZVOLILA ULAZAK VLASNICIMA SRPSKIH TURISTIČKIH AGENCIJA Uskoro stižu protokoli o međugraničnim kretanjima GRČKA DOZVOLILA ULAZAK VLASNICIMA SRPSKIH TURISTIČKIH AGENCIJA Uskoro stižu protokoli o međugraničnim kretanjima
Odluku Vlade Grčke da dozvoli uzlazak predstavnika odnosno vlasnika srpskih turističkih agencija u Grčku radi rešavanja pitanja plaćenih turističkih aranžmana, pozdravila je ministarka trgovine,... GRČKA DOZVOLILA ULAZAK VLASNICIMA SRPSKIH TURISTIČKIH AGENCIJA Uskoro stižu protokoli o međugraničnim kretanjima

Odluku Vlade Grčke da dozvoli uzlazak predstavnika odnosno vlasnika srpskih turističkih agencija u Grčku radi rešavanja pitanja plaćenih turističkih aranžmana, pozdravila je ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić.

„Ovom odlukom grčka Vlada je pokazala razumevanje za turistički sektor u obe zemlje, kojem je potreban oporavak od posledica pandemijske krize i rešavanje problema uzrokovanih pandemijom, i omogućila nastavak uspešne saradnje u ovoj oblasti u periodu koji je pred nama“, kazala je Matić.

Foto: Tanjug/AP

Ovim su, kako je istakla, potvrđeni tradicionalno dobri prijateljski i politički odnosi Srbije i Grčke, ali i solidarnost koja je neophodna i na regionalnom i na globalnom planu za brzi povratak normalizaciji u prekograničnim kretanjima i ekonomskoj saradnji.

Ministarka je podsetila da je resorno ministarstvo pokrenulo inicijativu za navedenu dozvolu i u dogovoru sa grčkim ambasadorom Jorgosom Diakofotakisom dostavilo spisak agencija kojima je potrebno da posete Grčku iz poslovnih razloga.

Foto: Tanjug/AP

Kako je saopšteno, Matić je imala uvid u predlog grčkog premijera Kirijakosa Micotakisa predsednici Evropske komisije Ursuli von den Lajen o hitnom uspostavljanju sertifikata o vakcinaciji protiv Covid-19 virusa, koji bi omogućio slobodno kretanje građana između zemalja Evropske Unije ali i trećih zemalja.

Ministarka očekuje da će protokoli koji bi garantovali bezbedno i slobodno međugranično funkcionisanje uskoro biti definisani, na sastanku Saveta EU 21. januara, čime će biti omogućen nesmetani razvoj turističke i drugih oblika ekonomske razmene Srbije i drugih evropskih zemalja.

  • Stefan

    14.1.2021 #1 Author

    👏

    Odgovori

  • Irina

    14.1.2021 #2 Author

    Odlicne vesti i zbog podizanja i oporavka sektora koji je dosta pretrpeo zbog kovida

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...