GRČKA PRIVREDA NA STAKLENIM NOGAMA Najveći kvartalni pad BDP u poslednjih 25 godina

EUVesti

4.9.2020 16:12 Autor: Marija Jovanović 1

GRČKA PRIVREDA NA STAKLENIM NOGAMA Najveći kvartalni pad BDP u poslednjih 25 godina GRČKA PRIVREDA NA STAKLENIM NOGAMA Najveći kvartalni pad BDP u poslednjih 25 godina
Grčki bruto domaći proizvod (BDP) pao je za 14 odsto u periodu april-jun 2020. u odnosu na prethodno tromesečje, što je najveći kvartalni pad... GRČKA PRIVREDA NA STAKLENIM NOGAMA Najveći kvartalni pad BDP u poslednjih 25 godina

Grčki bruto domaći proizvod (BDP) pao je za 14 odsto u periodu april-jun 2020. u odnosu na prethodno tromesečje, što je najveći kvartalni pad u najmanje 25 godina. 
 

Ovaj podatak, koji je objavio grčki statistički zavod Elstat, potvrdio je ranije prognoze o oštrom privrednom padu tokom drugog i trećeg kvartala zbog vanrednih mera koje su vlasti uvele u martu zbog epidemije korona virusa, prenosi Tanjug pozivajući se na Reuters. 
 
Na godišjem nivou, grčka privreda je u drugom tromesečju zabeležila pad od 15,2 procenta. Procenjuje se da će u celoj 2020. godini BDP Grčke zabeležiti pad od deset odsto. 

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...