GRUPACIJA SAVANA ŽELI DA PREUZME MONTENEGRO AIRLINES Vlasnik firme biznismen crnogorskog porekla Veselin Mijač

Firme u fokusuRegionU fokusuVesti

27.12.2020 08:01 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

GRUPACIJA SAVANA ŽELI DA PREUZME MONTENEGRO AIRLINES  Vlasnik firme  biznismen crnogorskog porekla Veselin Mijač GRUPACIJA SAVANA ŽELI DA PREUZME MONTENEGRO AIRLINES  Vlasnik firme  biznismen crnogorskog porekla Veselin Mijač
Grupacija Savana uputila je pismo o nameravama Vladi Crne Gore za kupovinu odnosno preuzimanje Montenegro Airlinesa, piše Bankar.me. Kako se navodi, grupaciju Savana kontroliše... GRUPACIJA SAVANA ŽELI DA PREUZME MONTENEGRO AIRLINES  Vlasnik firme  biznismen crnogorskog porekla Veselin Mijač

Grupacija Savana uputila je pismo o nameravama Vladi Crne Gore za kupovinu odnosno preuzimanje Montenegro Airlinesa, piše Bankar.me.

Kako se navodi, grupaciju Savana kontroliše crnogorski biznismen Veselin Mijač, koji decenijama živi u Švedskoj. Ta grupacija je u poslednjih pet godina u Crnu Goru investirala više od 50 miliona evra.

U pismu, u koje je kako se navodi Bankar.me imao uvid, prezentovana je namera grupacije Savana da preuzme Montenegro Airlines za jedan evro, uz uslov prethodnog otpisa svih obaveza koje kompanija ima prema državi.

Ujedno je navedeno da bi Savana preuzela na sebe obavezu dogovora sa privatnim kreditorima Montenegro Airlinesa u cilju izmirenja dugovanja, kao i odgovornost i rizike za buduće poslovanje kompanije.

Sa druge strane, ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić izjavio je za „Vijesti“ da Vlada Crne Gore još nije dobila zvaničnu ponudu kompanije Savana za preuzimanje Montenegro Airlinesa.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...