GUBITAK AERODROMA CRNE GORE U PROŠLOJ GODINI 11 MILIONA EVRA Nije pomogla ni ušteda od pet miliona evra

RegionVesti

10.1.2021 13:10 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

GUBITAK AERODROMA CRNE GORE U PROŠLOJ GODINI 11 MILIONA EVRA Nije pomogla ni ušteda od pet miliona evra GUBITAK AERODROMA CRNE GORE U PROŠLOJ GODINI 11 MILIONA EVRA Nije pomogla ni ušteda od pet miliona evra
Aerodromi Crne Gore (ACG) će 2020. godinu završiti sa gubitkom od najmanje 11 miliona evra i to uz ostvarene uštede od pet miliona evra,... GUBITAK AERODROMA CRNE GORE U PROŠLOJ GODINI 11 MILIONA EVRA Nije pomogla ni ušteda od pet miliona evra

Aerodromi Crne Gore (ACG) će 2020. godinu završiti sa gubitkom od najmanje 11 miliona evra i to uz ostvarene uštede od pet miliona evra, izjavio je za podgorički Dan izvršni direktor tog preduzeća Danilo Orlandić.

On kaže da je to preduzeće 2019. godinu završilo sa 15 miliona evra profita pre oporezivanja.

Orlandić smatra da država i dalje treba da upravlja Aerodromima i najavljuje da će u drugoj polovini januara završiti analizu uticaja poslovanja Montenegro Airlines na to preduzeće.

Foto: Printscreen youtube

Govoreći o posledicama pandemije, Orlandić kaže da je “u 2020. godini zabeležen pad u broju prevezenih putnika od 80 odsto, a u broju rotacija pad je manji i iznosi 64 odsto. Do 31.10.2020. godine prihodovano je sedam miliona evra, a 2019. više od 34 miliona evra, što je pad prihoda od 80 odsto.”

On ističe da pronalazak vakcine i njena šira upotreba daju nadu da će se obistiniti prognoze kredibilnih analitičara koji u drugoj polovini godine predviđaju oporavak vazdušnog saobraćaja na nivo od 60 do 70 odsto u odnosu na 2019. godinu.

„Što se tiče Aerodroma, za nas će dodatni pritisak biti i trenutna obustava saobraćaja od strane Montenegro Airlines jer smo prilikom izrade interne projekcije računali na nacionalnog prevoznika u punom kapacitetu“, rekao je Orlandić.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...