HEMOFARM POTVRDIO LIDERSKU POZICIJU U REGIONU Obim proizvodnje povećan za šest odsto u odnosu na prethodnu godinu

BiznisFirme u fokusuSrbijaU fokusuVesti

21.12.2020 12:14 Autor: Ljiljana Begović 0

HEMOFARM POTVRDIO LIDERSKU POZICIJU U REGIONU Obim proizvodnje povećan za šest odsto u odnosu na prethodnu godinu HEMOFARM POTVRDIO LIDERSKU POZICIJU U REGIONU Obim proizvodnje povećan za šest odsto u odnosu na prethodnu godinu
U godini koju je obeležila pandemija korona virusa, Hemofarm je uspeo da na vreme, u potrebnoj količini isporuči lekove na tržišta Srbije i širom... HEMOFARM POTVRDIO LIDERSKU POZICIJU U REGIONU Obim proizvodnje povećan za šest odsto u odnosu na prethodnu godinu

U godini koju je obeležila pandemija korona virusa, Hemofarm je uspeo da na vreme, u potrebnoj količini isporuči lekove na tržišta Srbije i širom sveta, što kompanija ocenjuje kao svoj najveći poslovni uspeh tokom prethodnih meseci.

Potvrda za Hemofarmov rad stigla je i od matične kompanije “Štada“ koja je upravo srpsku kompaniju nagradila za uspešno funkcionisanje lanca snabdevanja u 2020.

„Hemofarm je u godini kada obeležava 60. rođendan, potvrdio svoju lidersku poziciju. Od nas se i u vremenima najvećih kriza očekuje da nesmetano radimo i obezbedimo redovno snabdevanje tržišta lekovima. Upravo zato sam mnogo zahvalan svim ljudima u Hemofamu, u proizvodnim centrima, na terenu kao i onima koji su iz svojih domova pokazali šta sve zajedno možemo da postignemo“, istakao je generalni direktor Hemofarma dr Ronald Zeliger (Ronald Seeliger).

Foto:hemofarm.com

Rast proizvodnje uprkos pandemiji

Hemofarm je uvećao obim proizvodnje u ovoj godini uz održani nivo od 280 miliona pakovanja. Naime, povećan je obim proizvedenih jedinica za šest odsto tako da je ove godine u Hemofarmovim pogonima proizvedeno 6,5 milijardi tableta i drugih formi.

Hemofarm je uspeo da na tržište plasira i 17 novih proizvoda poput leka za terapiju umerenog do teškog akutnog i hroničnog bola kod odraslih (molekul tapentadol), a za pacijente koji boluju od osteoporoze najsavremeniji lek iz ove terapijske oblasti, biosimilar teriparatid. Midol Protect 75, Probiotic Daily, Magnetrans Duo samo su neki od novih proizvoda u portfoliju kompanije.

Foto:hemofarm.com

Donacije obeležile godinu na izmaku

Štada i Hemofarm su Srbiji, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori, zemljama u kojima imaju proizvodne pogone, donirali 150 medicinskih monitora u vrednosti od oko 400.000 evra.

U isto vreme, Hemofarm fondacija je sa pet miliona dinara u borbi protiv korona virusa podržala Šabac i Vršac, gradove u kojima kompanija ima proizvodnju u Srbiji. Dodatno, za zdravstvene radnike u 18 domova zdravlja u BiH donirana je i zaštitna oprema u vrednosti od skoro 20.000 evra.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...