kriza u novom južnom velsu

Hiljade radnika protestovalo u Australiji za bolje plate

SvetU fokusuVesti

8.6.2022 18:57 Autor: Redakcija Biznis.rs 8

Hiljade radnika protestovalo u Australiji za bolje plate Hiljade radnika protestovalo u Australiji za bolje plate
Hiljade radnika australijskih javnih službi u sredu su organizovali protest širom Novog Južnog Velsa (NSV), najmnogoljudnije australijske države, zahtevajući bolje plate. Oni su zahtevali... Hiljade radnika protestovalo u Australiji za bolje plate

Hiljade radnika australijskih javnih službi u sredu su organizovali protest širom Novog Južnog Velsa (NSV), najmnogoljudnije australijske države, zahtevajući bolje plate.

Oni su zahtevali povećanje svojih plata za 5,4 odsto zbog vrtoglavih troškova života u zemlji, prenosi Anadoly Agency pozivajući se na Sky News.

Premijer NSV Dominik Perotet (Dominic Perrottet) je već najavio povećanje godišnje granice plata u javnoj službi za 0,5 odsto, ali su radnici odbili povećanje, nazivajući ga „nedovoljnim“.

U protestu je učestvovalo preko 30.000 radnika, uključujući zatvorske čuvare, sudske šerife, službenike za zaštitu dece, pomoćno osoblje škole i čuvare parkova.

„Ova ponuda je čista politika – pomeranje pola procenta i igranje glupih igrica sa jednokratnim bonusima za određene radnike“, rekao je Stjuart Litl (Stewart Little), generalni sekretar Udruženja javnih službi.

Prema pisanju Sydney Morning Herald, Australija je svedok najveće energetske krize u poslednjih 50 godina, a cene su dostigle višegodišnje maksimume na svetskim tržištima zbog sankcija na ruski izvoz.

Prošle nedelje, državni ministar za klimatske promene i energetiku Kris Boven (Chris Bowen) upozorio je da se problem pogoršava i da će biti potrebno vreme da se reši.

  • Dzebac

    8.6.2022 #1 Author

    na kraju je Australija najrigoroznija zemlja…

    Odgovori

  • Boba3

    8.6.2022 #2 Author

    Ne daju se ljudi zavaravati, ova epidemija je sve poremetila

    Odgovori

  • TINA

    8.6.2022 #3 Author

    Nikom nije lako zbog situacije

    Odgovori

  • TATJANA

    8.6.2022 #4 Author

    Pametni ljudi

    Odgovori

  • GOCA BG

    8.6.2022 #5 Author

    Opravdano,posle 50 godina prvi put osecaju blagu krizu i traze bolje uslove…

    Odgovori

  • ZVEZDICA01

    8.6.2022 #6 Author

    I treba tako. Podrška!

    Odgovori

  • SUNCOKRET

    9.6.2022 #7 Author

    Australija, horor zemlja, verovatno će ih mlatiti a ovim demonstracijama kao što su ih mlatili za vreme korone kada napolju skinu masku da bi popustili cigaru.

    Odgovori

  • MARKO7

    9.6.2022 #8 Author

    Pa realno pametni ljudi…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...