Važeća Uredba o obaveznoj proizvodnji i prometu hleba ističe 7. oktobra

Hleb „Sava“ i naredna dva meseca 53,50 dinara

AgrobiznisBiznisSrbijaVesti

5.10.2022 08:10 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Hleb „Sava“ i naredna dva meseca 53,50 dinara Hleb „Sava“ i naredna dva meseca 53,50 dinara
Maksimalna cena hleba „Sava“ će, prema rečima državnog sekretara u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Uroša Kandića i u naredna dva meseca biti 53,50... Hleb „Sava“ i naredna dva meseca 53,50 dinara

Maksimalna cena hleba „Sava“ će, prema rečima državnog sekretara u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Uroša Kandića i u naredna dva meseca biti 53,50 dinara.

On je najavio da će Vlada Srbije na narednoj sednici produžiti važenje Uredbe o obaveznoj proizvodnji i prometu hleba. Važeća Uredba o obaveznoj proizvodnji i prometu hleba ističe 7. oktobra, prenosi RTS.

Kandić je istakao da se ovim nastavlja dobar partnerski odnos države i pekarske industrije.

„Uredbom je propisano da hleba „Sava“ bude najmanje 30 odsto u prodaji, a situacija na terenu je takva da ga ima i više od propisanog procenta“, naglasio je on.

Podsetimo, u Srbiji cena hleba raste po još većoj stopi nego u EU. Tako je, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku (RZS), hleb za godinu dana poskupeo 24,1 odsto, dok su cene hrane ukupno porasle 20,4 procenta.

Takođe, cena hleba u Srbiji je najniža u celom regionu.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...