Vlada donela i uredbu kojom je privremeno zabranjen izvoz peleta

Cena hleba ograničena na 53,5 dinara

SrbijaVesti

5.8.2022 08:38 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Cena hleba ograničena na 53,5 dinara Cena hleba ograničena na 53,5 dinara
Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija saopštilo je da je, po novoj Uredbi o obaveznom proizvodnji i prometu hleba, maloprodajna cena hleba od brašna T-500... Cena hleba ograničena na 53,5 dinara

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija saopštilo je da je, po novoj Uredbi o obaveznom proizvodnji i prometu hleba, maloprodajna cena hleba od brašna T-500 ograničena na 53,5 dinara, dok je maksimalna proizvođačka cena ograničena na 45,88 dinara.

Uredbom se uređuje obavezna proizvodnja i promet hleba, maksimalna visina marži, remitenda i rokovi plaćanja privrednim subjektima koji se bave proizvodnjom hleba, prenosi Danas.

Uredbom je ograničena i najviša ukupna stopa marže, obračunata na neto fakturnu cenu za sve ostale vrste hleba, umanjenu za rabate i popuste, a iznosi maksimalno 40 odsto.

Ova uredba stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u Službenom glasniku Srbije, a primenjuje se od 9. avgusta i važiće 30 dana.

Kontrola cena ogreva i peleta

Vlada Srbije je, nakon konsultacija sa predstavnicima proizvođača i udruženja, na sednici donela paket mera koje se odnose na bezbedno snabdevanje drvnim sortimentima i kontrolu cena ogreva i peleta.

Na inicijativu Ministarstva rudarstva i energetike, a u saradnji sa Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija, Ministarstvom poljoprivrede, skladištarima, peletarima, kao i Upravom za šume, JP Srbijašume, Vlada je donela Uredbu o ograničenju visine cene peleta, kao i Odluku o privremenoj zabrani izvoza peleta i određenih drvnih sortimenata od bitne važnosti za Republiku Srbiju.

 • VERA

  6.8.2022 #1 Author

  Svakako ce to dosta da uspori poskupljenja.Samo kako ce pekari da funkcionisu sa nizom cenom.

  Odgovori

 • ZVE84

  7.8.2022 #2 Author

  Nadam se da će biti dovoljno za naše stanovnike

  Odgovori

 • TATJANA

  7.8.2022 #3 Author

  Podnosljivo

  Odgovori

 • Anonimni

  7.8.2022 #4 Author

  To će dosta znaciti gradjanima

  Odgovori

 • GOCA BG

  7.8.2022 #5 Author

  Ne znam koliko ce nam to pomoci…

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  Biznis.rs newsletter

  Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

  Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.