Investicija u povećanje zarada radnika biće 30 miliona evra godišnje

Hrvatska pošta povećava plate radnicima za 25 odsto

EURegionVesti

6.7.2023 08:55 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Hrvatska pošta povećava plate radnicima za 25 odsto Hrvatska pošta povećava plate radnicima za 25 odsto
Uprava Hrvatske pošte je u razgovorima sa socijalnim partnerima postigla dogovor o povećanju plata svim radnicima za 25 odsto. Nakon povećanja plata od 20... Hrvatska pošta povećava plate radnicima za 25 odsto

Uprava Hrvatske pošte je u razgovorima sa socijalnim partnerima postigla dogovor o povećanju plata svim radnicima za 25 odsto. Nakon povećanja plata od 20 odsto za 8.000 operativnih radnika prošle godine, novo povećanje je odgovor na izazove tržišta rada sa kojima se suočavaju svi poslodavci, kako na globalnom, tako i na lokalnom nivou.

Hrvatska pošta potpuno je svesna da je povećanje plata jedini pravi odgovor na povećanu fluktuaciju zaposlenih. Aktuelni trendovi na tržištu rada zahtevaju poboljšanje materijalnih uslova radnika, jer stabilnost poštanskog sistema zavisi od poštara, dostavljača, vozača i šalterskih radnika, piše Seebiz.

Ukupna investicija u povećanje zarada radnika iznosiće skoro 30 miliona evra godišnje.

„Drago nam je što smo uspešno i brzo postigli dogovor sa socijalnim partnerima. Prioritet menadžmenta Hrvatske pošte je osigurati finansijsku stabilnost našim kolegama, a time i dugoročno uspešno poslovanje kompanije. Zadovoljni zaposleni preduslov su dodatne produktivnosti i profitabilnosti i ključ kvalitetne usluge i zadovoljstva naših korisnika“, rekao je Ivan Čulo, predsednik Uprave Hrvatske pošte.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...