izrada metodologije za vrednovanje radnih mesta

Održan sastanak Projektne grupe za sistematizaciju poslova u Pošti

SrbijaVesti

19.6.2023 14:52 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Održan sastanak Projektne grupe za sistematizaciju poslova u Pošti Održan sastanak Projektne grupe za sistematizaciju poslova u Pošti
Projektna grupa za sistematizaciju poslova u JP „Pošta Srbije” zasedala je u ponedeljak u punom sastavu, a uvodnom sastanku prisustvovali su v.d. direktora Pošte... Održan sastanak Projektne grupe za sistematizaciju poslova u Pošti

Projektna grupa za sistematizaciju poslova u JP „Pošta Srbije” zasedala je u ponedeljak u punom sastavu, a uvodnom sastanku prisustvovali su v.d. direktora Pošte Srbije Zoran Đorđević i predsednik Nadzornog odbora Pošte Srbije Boriša Šarenac.

Rad Projektne grupe oslanja se na dosadašnje rezultate Radne grupe za sprovođenje reforme, koja je uspešno napravila predlog nove organizacije, a kako bi se osigurali efektivan nastavak i uvezivanje daljih aktivnosti na reorganizaciji Preduzeća, navodi se u saopštenju.

Polazeći od ostvarenog napretka na sprovođenju reforme JP „Pošta Srbije” i utvrđenih potreba nove efikasne makro i mikroorganizacije koja je u pripremi, Đorđević je predočio očekivanja poslovodstva i zaposlenih, da se u narednom periodu punim kapacitetom pristupi zadacima u skladu sa mandatom – na utvrđivanju optimalnog predloga za novu sistematizaciju radnih mesta u Preduzeću, stoji u saopštenju.

Od posebne važnosti za sve zaposlene je zadatak na izradi metodologije za vrednovanje radnih mesta, istakao je Đorđević, i poručio da će na tim zadacima Projektna grupa imati svu neophodnu pomoć i nepodeljenu podršku poslovodstva i sindikata.

Projektna grupa okuplja predstavnike relevantnih funkcija i stručnih službi u Preduzeću – funkcije pravnih poslova i upravljanja nepokretnostima, funkcije upravljanja kadrovima, prateće funkcije strategije i procene poslovnog rizika, kao i predstavnike sindikata PTT Srbije, JP PTT saobraćaja Srbije – Nezavisnost i Sindikata Radnik.

U narednom periodu planirano je formiranje radnih grupa za plate, platne razrede i matricu plata.

  • MAJA

    19.6.2023 #1 Author

    Davno je to trebalo uraditi

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...