HUMAN GEST Zatvorenici se odrekli obroka u korist najsiromašnijih penzionera

SrbijaVesti

26.3.2020 16:49 Autor: Marija Jovanović 0

HUMAN GEST Zatvorenici se odrekli obroka u korist  najsiromašnijih penzionera HUMAN GEST Zatvorenici se odrekli obroka u korist  najsiromašnijih penzionera
Kako bi pružili podršku društvu u vanrednim okolnostima, u više kazneno-popravnih zavoda u Srbiji 4280 osuđenika odlučilo je da se odrekne jednog obroka u... HUMAN GEST Zatvorenici se odrekli obroka u korist  najsiromašnijih penzionera

Kako bi pružili podršku društvu u vanrednim okolnostima, u više kazneno-popravnih zavoda u Srbiji 4280 osuđenika odlučilo je da se odrekne jednog obroka u korist najsiromašnijih penzionera i drugog socijalno najugroženijeg dela stanovništva.

Ideja da se odreknu takozvanog suvog obroka koji dobijaju nedeljom umesto večere, potekla je od samih osuđenika jer na ovaj način žele da pomognu najsiromašnijim građanima, navodi se u informaciji Ministarstva pravde.

Reč je o osuđenicima koji se nalaze na izdržavanju kazne u najvećim kazneno-popravnim zavodima u zemlji – Sremskoj Mitrovici, Nišu, Požarevcu (Zabeli), kao i u Okružnom zatvoru u Novom Sadu, koja je druga po veličini pritvorska  jedinica u Srbiji.

Ovi zavodi će u dogovoru sa gradskim kriznim štabovima učestvovati u formiranju paketa koji će se dalje distribuirati onima kojima je u ovom trenutku pomoć i najpotrebnija.

Inače, ovo nije prvi čin solidarnosti srpskih osuđenika. Zatvorenice Kazneno popravnih zatvora u Požarevcu, Sremskoj Mitrovici i Nišu 12. marta počele su u svojim krojačkim pogonima da šiju zaštitne maske za sopstvene potrebe u celom sistemu.

Na ovaj način, kako navode u Ministarstvu pravde, uprava je preduzela preventivne mere na sprečavanju širenja korona virusa, a sistem izvršenja nije dodatno opteretio budžetska sredstva u ovoj situaciji,

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...