I U CRNOJ GORI POPUŠTAJU MERE Sa radom počele prodavnice, zanatske radnje i lokalni prevoz

RegionVesti

4.5.2020 14:31 Autor: Marija Jovanović 2

I U CRNOJ GORI POPUŠTAJU MERE Sa radom počele prodavnice, zanatske radnje i lokalni prevoz I U CRNOJ GORI POPUŠTAJU MERE Sa radom počele prodavnice, zanatske radnje i lokalni prevoz
U Crnoj Gori, po posebnim uslovima, počele su da rade prodavnice, zanatske radnje, servisi, frizerski i saloni za negu lepote. Takođe, rad je dozvoljen... I U CRNOJ GORI POPUŠTAJU MERE Sa radom počele prodavnice, zanatske radnje i lokalni prevoz

U Crnoj Gori, po posebnim uslovima, počele su da rade prodavnice, zanatske radnje, servisi, frizerski i saloni za negu lepote. Takođe, rad je dozvoljen i fitnes centrima, knjižarama, stomatološkim ordinacijama, auto-školama, muzejima i galerijama.

Prema obavezujućim uputstvima Nacionalnog koordinacionog tela, od ponedeljka obavezno je nošenje maski u svim zatvorenim prostorima, a poslodavac ima obavezu da za zaposlene, tokom rada u objektima, prostorijama i vozilima, obezbedi korišćenje zaštitnih i sredstva za dezinfekciju.

Novim merama, sva privredna društva i preduzetnici koji se bave trgovinom na malo, uključujući i zelene pijace obavezni su da na ulasku i izlasku iz objekata potrošačima obezbede sredstva za dezinfekciju, ali i da ograniče broj potrošača koji se istovremeno mogu nalaziti u objektu.

Tako, na deset kvadrata u prodajnom objektu može da se nalazi samo jedan potrošač, uz obavezu poštovanja fizičke distance od najmanje dva metra. Svi marketi i hipermarketi dužni su da obezbede kontrolu broja potrošača koji ulaze i izlaze, kao i odvojenost zaposlenih od potrošača prozirnim pleksiglas panelima.

Lokalni javni gradski prevoz omogućen je u mestima gde nema registrovanih slučajeva zaraze, a dozvoljen je i odlazak građana u kuće i vikendice na porodična poljopoprivredna gazdinstva.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...