Ambicije Nju Delhija znak sve većeg uticajna globalnom tržištu

Indija planira da poveća izvoz vojne industrije na pet milijardi dolara

SvetVesti

13.2.2023 15:19 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Indija planira da poveća izvoz vojne industrije na pet milijardi dolara Indija planira da poveća izvoz vojne industrije na pet milijardi dolara
Indijski premijer Narendra Modi izrazio je ambicije da godišnji izvoz vojne industrije poveća na pet milijardi dolara u naredne dve godine. Proizvođači oružja okupili... Indija planira da poveća izvoz vojne industrije na pet milijardi dolara

Indijski premijer Narendra Modi izrazio je ambicije da godišnji izvoz vojne industrije poveća na pet milijardi dolara u naredne dve godine. Proizvođači oružja okupili su se na velikom aero-mitingu kako bi dobili deo ogromnog državnog budžeta za uvoz.

Država planira da potpiše ugovore za proizvode vojne industrije vredne 750 milijardi rupija (devet milijardi dolara) u toku petodnevnog aero-mitinga, dok će avio-kompanije pokušati da zaključe nabavke aviona kako bi zadovoljile potražnju za civilnim avionima i izvrše pritisak na globalne proizvođače kako bi pospešili lokalnu proizvodnju, piše Bloomberg.

Indija je decenijama bila jedan od najvećih svetskih uvoznika vojnih proizvoda. Izvozne ambicije Nju Delhija znak su njegovog sve većeg uticaja. Indija koristi prednost koju je stekla povećanjem uvoza kako bi privukao investicije u domaću industriju.

“Danas Indija nije samo tržište za vojnu industriju, već je i potencijalni partner“, rekao je Modi na otvaranju aero-mitinga.

Indija izvozi vojne proizvode u 75 zemalja, dodao je on.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...