novi projekat za smanjenje emisije štetnih gasova

Indijski Ircon International značajno povećava kapacitete obnovljive energije

EkologijaSvetU fokusuVesti

14.1.2022 18:53 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Indijski Ircon International značajno povećava kapacitete obnovljive energije Indijski Ircon International značajno povećava kapacitete obnovljive energije
Indijski Ircon International osnovao je zajedničko preduzeće sa kompanijom Ayana Renevable Power sa sedištem u Velikoj Britaniji za razvoj projekta čiste energije na potkontinentu.... Indijski Ircon International značajno povećava kapacitete obnovljive energije

Indijski Ircon International osnovao je zajedničko preduzeće sa kompanijom Ayana Renevable Power sa sedištem u Velikoj Britaniji za razvoj projekta čiste energije na potkontinentu.

Ircon je saopštio akcionarima da će imati 76 odsto udela u entitetu, Ircon Renevable Power, koji će realizovati projekat solarne energije povezan na mrežu od 500 megavata (MV). Dve kompanije nisu otkrile detalje ulaganja, piše Capital.com.

Državna kompanija Ircon International je građevinska kompanija koja posluje širom Južne Azije i u delovima Afrike. Gradi auto-puteve i železnice, uključujući razvoj sistema masovnog brzog tranzita.

Indijska administracija kontroliše 73,18 odsto Ircona, čija tržišna kapitalizacija iznosi oko 44 milijarde INR (591 milion dolara).

Kompanija Ayana, koju podržava CDC Group, osnovana je u Indiji kako bi tamo razvila kapacitete zelene energije. Realizacije projekata „pomažu u ispunjavanju cilja obezbeđivanja prelaska na proizvodnju energije sa niskim sadržajem ugljenika, otvaranju novih radnih mesta.., i doprinosu razvoju zajednica u blizini lokacija na kojima se grade energetski projekti“, navodi se na veb stranici kompanije.

CDC je britanska finansijska institucija za razvoj. Grupa je do danas investirala u više od 480 kompanija u Indiji, navodi se na njenoj veb stranici.

Indijska rejting agencija (ICRA) procenjuje da će u toj zemlji kapaciteti za proizvodnju obnovljive energije biti povećani za 12,5 gigavati (GV) do kraja finansijske godine u martu.

ICRA je saopštila da su izgledi za povećanje kapaciteta u sektoru obnovljivih izvora energije i dalje jaki zbog konkurentnih tarifa koje nude ovi projekti.

Tokom osam meseci do novembra 2021. godine, indijska privreda je dodala 8,2 GV proizvodnih kapaciteta iz obnovljivih izvora energije, u poređenju sa 3,4 GV dodatih u istom periodu prethodne godine.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...