ostvaren rast u sektoru rudarstva i prerađivačke industrije

Industrijska proizvodnja u Srbiji u avgustu ove godine veća za 0,3 odsto međugodišnje

BiznisSrbijaVesti

30.9.2022 14:02 Autor: Redakcija Biznis.rs 6

Industrijska proizvodnja u Srbiji u avgustu ove godine veća za 0,3 odsto međugodišnje Industrijska proizvodnja u Srbiji u avgustu ove godine veća za 0,3 odsto međugodišnje
Industrijska proizvodnja u Srbiji u avgustu ove godine bila je za 0,3 odsto veća nego u avgustu 2021. godine, dok je industrijska proizvodnja od... Industrijska proizvodnja u Srbiji u avgustu ove godine veća za 0,3 odsto međugodišnje

Industrijska proizvodnja u Srbiji u avgustu ove godine bila je za 0,3 odsto veća nego u avgustu 2021. godine, dok je industrijska proizvodnja od januara do avgusta ove godine, u odnosu na isti period lane, bila veća za 2,4 odsto, objavio je Republički zavod za statistiku (RZS).

Tekući desezonirani indeks za avgust 2022. godine, u odnosu na jul 2022. godine za industriju ukupno pokazuje pad od 0,6 odsto, dok je prerađivačka industrija ostala na istom nivou, naveo je RZS.

Posmatrano po sektorima, u avgustu ove godine, u odnosu na avgust 2021. godine, ostvaren je rast u sektoru rudarstva od 3,8 odsto, u sektoru prerađivačke industrije od 1,3 odsto, dok je u sektoru snabdevanje električnom energijom, gasom, parom i klimatizacije zabeležen pad od 6,7 odsto.

RZS je saopštio i da je spoljnotrgovinska robna razmena Srbije za osam meseci ove godine iznosila je oko 42,4 milijarde evra, što je porast od 34,2 odsto u odnosu na isti period prethodne godine.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...