pomoć timu iz liježa da nastavi svoj razvoj i povrati nekadašnju slavu

Investiciona kompanija 777 Partners kupila FC Standard Liège

LifestyleSvetVesti

12.3.2022 13:23 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Investiciona kompanija 777 Partners kupila FC Standard Liège Investiciona kompanija 777 Partners kupila FC Standard Liège
Američka investiciona kompanija 777 Partners LLC kupila je belgijski fudbalski klub Standard Liège i na taj način dala je prednost onom što se smatra... Investiciona kompanija 777 Partners kupila FC Standard Liège

Američka investiciona kompanija 777 Partners LLC kupila je belgijski fudbalski klub Standard Liège i na taj način dala je prednost onom što se smatra potcenjenom sportskom imovinom u Evropi.

Kompanija sa sedištem u Majamiju kupila je kontrolni paket akcija od Bruna Venanzija (Bruno Venanzi), suosnivača energetske kompanije Lampiris i predsednika kluba u poslednjih sedam godina, naveo je Standard u petak u saopštenju na svojoj veb stranici, prenosi Bloomberg.

Uslovi kupovine nisu objavljeni.

„777 Partners je sa zadovoljstvom prihvatio ovaj novi izazov kako bi pomogao klubu da nastavi svoj razvoj i povrati svoju nekadašnju slavu“, saopšteno je iz Standarda, koji je poslednju od svojih 10 titula u belgijskoj ligi osvojio 2009. godine.

Manji klubovi su ograničeni, pritisnuti i bore se da ostanu konkuretni na terenu i van njega. Sportska elita se zalaže da sastavi listu najbogatijih klubova i da na neki način „zatvori“ takmičenje za ostale.

Ovaj posao bi takođe trebalo da prođe ispod radara mnogih u industriji, jer potencijalni kupci pripremaju ponude vredne više milijardi dolara za Čelsi, aktuelnog evropskog šampiona koji je stavljen na prodaju nakon što je britanska vlada uvela sankcije vlasniku Romanu Abramoviču.

Džoš Vanderov (Josh Wander) 777, koji poseduje Đenovu u italijanskoj Seriji A, manjinski udeo u Sevilji u španskoj La Ligi i koji je nedavno pristao da kupi Vaska da Gamu u Brazilu, kocka se na potencijalnu prednost drugoligaških timova koji već imaju uspostavljene brendove i solidne baze navijača.

Standard je trenutno na 13. poziciji u najvišoj belgijskoj diviziji, imao je prihode pre Covida-19 između 45 miliona evra (49 miliona dolara) do 50 miliona evra godišnje, podaci su iz izvora koji je upoznat sa situacijom.

  • FLAME

    13.3.2022 #1 Author

    Lepo se pere novac u fudbalu, samo treba umeti.

    Odgovori

  • ZVE84

    13.3.2022 #2 Author

    Samo čvrsta ruka to može da povrati….

    Odgovori

  • Milovan94

    13.3.2022 #3 Author

    Samo neka se kupuje.

    Odgovori

  • GOCA BG

    13.3.2022 #4 Author

    Sad ce da povrati svoju nekadasnju slavu…

    Odgovori

  • DANIJELA

    13.3.2022 #5 Author

    Pa nije za dzabe fudbalska mafija jedna od najorganizovanijih na svetu.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...