predsednik srbije najavio i ulaganja u namensku industriju

Investitori iz tri države zainteresovani za fabriku stakla u Paraćinu

Firme u fokusuSrbijaU fokusuVesti

21.7.2021 13:27 Autor: Miljan Paunović 1

Investitori iz tri države zainteresovani za fabriku stakla u Paraćinu Investitori iz tri države zainteresovani za fabriku stakla u Paraćinu
Fabrika stakla u Paraćinu ponovo će da pokrene proizvodnju, a za nju su zainteresovani investitori iz Švajcarske, Austrije i Slovenije. „Mislim da imamo tri... Investitori iz tri države zainteresovani za fabriku stakla u Paraćinu

Fabrika stakla u Paraćinu ponovo će da pokrene proizvodnju, a za nju su zainteresovani investitori iz Švajcarske, Austrije i Slovenije.

„Mislim da imamo tri zainteresovana ponuđača – Švajcarce, Austrijance i Slovence. To su dobri kupci, a ne kao oni što su bili pre koji su tu samo hteli da opljačkaju”, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić tokom obilaska Despotovca.

Predsednik je naglasio da će to dodatno promeniti na bolje situaciju u celom tom okrugu. Takođe, kazao je da će Gilje postati važan centar kada tu bude prošla brza pruga i da će tu stanicu koristiti Jagodinci.

Vučić očekuje da će do kraja septembra biti potpisan prvi ugovor sa Evropskom unijom za brzu prugu Beograd – Niš, kao i da će se prvo raditi deonica Đunis – Stalać od 17,5 kilometara.

Ulaganja u namensku industriju

Predsednik Srbije je u Despotovcu rekao da će država uložiti dodatni novac u razvoj namenske industrije koja je veoma profitabilna i da će pokušati da pronađe investitora koji bi koristio prostor bivše fabrike kablova u u ovom gradu, piše Tanjug.

„Razmišljamo da uložimo dodatno veliki novac u našu namensku industriju, jer može da bude veoma profitabilna. Ponovo se oružje i municija dobro prodaju u celom svetu, nakon perioda od dve godine kada je bila stagnacija“, kazao je Vučić.

Naveo je da Srbija proda svu municiju određenog kalibra čak tri-četiri godine unapred, sve što može da proizvede, što ide za Ameriku.

Naveo je da je već za Despotovac dato oko pet miliona evra i da će biti obezbeđeno još 10 do 12 miliona za nove projekte, što je veliki novac.

  • BOLEK

    3.12.2022 #1 Author

    Videli su koliko vredi ta firma i jeftina radna snaga

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...