INVESTITORI SE KOLEBAJU ZBOG NEIZVESNIH IZBORA Američko tržište hartija od vrednosti u blagom šoku

BerzaNovacSvetVesti

4.11.2020 14:35 Autor: Marko Miladinović 0

INVESTITORI SE KOLEBAJU ZBOG NEIZVESNIH IZBORA Američko tržište hartija od vrednosti u blagom šoku INVESTITORI SE KOLEBAJU ZBOG NEIZVESNIH IZBORA Američko tržište hartija od vrednosti u blagom šoku
Najnoviji rezultati trgovanja na najvažnijim američkim berzama akcija i hartija od vrednosti pokazuju neodlučnost i oprez investitora, izazvanih neizvesnim ishodom oko američke predsedničke trke,... INVESTITORI SE KOLEBAJU ZBOG NEIZVESNIH IZBORA Američko tržište hartija od vrednosti u blagom šoku

Najnoviji rezultati trgovanja na najvažnijim američkim berzama akcija i hartija od vrednosti pokazuju neodlučnost i oprez investitora, izazvanih neizvesnim ishodom oko američke predsedničke trke, o čemu više možete da pročitate OVDE.

Tržište fjučersa je palo za 1,5 odsto u ranom trgovanju, nakon što je Donald Tramp (Donald Trump) tokom izborne večeri izjavio da će odneti pobedu, te da će se žaliti Vrhovnom sudu SAD zbog prolongiranog prebrojavanja u ključnim državama.

Index DOW futures se u kasnijim satima donekle oporavio, dok je drugi pokazatelj trgovanja fjučersima na američkom tržištu, index S&P 500 čak pokazao znake rasta, zabeleživši napredak od 0,6 procenata.

Investitori su se očito nadali brzom razrešenju predsedničkih izbora, te za njih bilo kakvo višednevno odugovlačenje proglašenja pobednika predstavlja pravu noćnu moru, podseća CNN.

Berzanski ulagači su se većinom „kladili“ na Bajdena (Joe Biden), sudeći po opreznosti kojom nastupaju u poslednjim satima.

Međutim, i među njima postoje razlike. Berzanski index NASDAQ, na kome su listirane akcije najvećih tehnoloških firmi, beleži jednodnevni rast od 2,5 odsto.

IT kompanije su generalno ostvarivale munjevit rast kapitala tokom Trampovog upravljanja zemljom, pa je moguće da se takav njihov sentiment odražava i na berzanskim tržištima uz svako optimistično obraćanje još uvek aktuelnog predsednika.

Analitičari iz Credit Suisse kažu da će situacija još neko vreme ostati nepromenjena, te da je potrebna izvesna doza strpljenja.

U isto vreme, evropske i azijske berze listom prikazuju rast indeksa trgovanja.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...