ITALIJA DAJE GARANCIJE NA BANKARSKE KREDITE od 200 milijardi evra

SvetVesti

6.4.2020 13:03 Autor: Marija Jovanović 0

ITALIJA DAJE GARANCIJE NA BANKARSKE KREDITE od 200 milijardi evra ITALIJA DAJE GARANCIJE NA BANKARSKE KREDITE od 200 milijardi evra
Italijanska državna agencija za zaštitu depozita i kredita Cassa Depositi e Prestit (CDP) i njena izvozna agencija Sace biće ovlašćene da ove godine daju... ITALIJA DAJE GARANCIJE NA BANKARSKE KREDITE od 200 milijardi evra

Italijanska državna agencija za zaštitu depozita i kredita Cassa Depositi e Prestit (CDP) i njena izvozna agencija Sace biće ovlašćene da ove godine daju garancije za bankarske kredite u vrednosti do 200 milijardi evra.

Prema vladinom nacrtu uredbe, u koji je uvid imala agencija Rojters, državni trezor će formirati namenski fond od milijardu evra za davanje garancija bankama na kredite namenjene ublažavanju uticaja krize korona virusa na ekonomiju, prenosi Tanjug.

Kako objašnjava ova britanska agencija, od 200 milijardi evra, 30 milijardi (32,39 milijardi dolara) biće namenjeno malim i srednjim preduzećima, koja su okosnica italijanske privrede.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...