ITALIJA U OZBILJNOJ FINANSIJSKOJ KRIZI Vlada traži velike iznose zaduživanja

SvetVesti

25.4.2020 11:19 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

ITALIJA U OZBILJNOJ FINANSIJSKOJ KRIZI Vlada traži velike iznose zaduživanja ITALIJA U OZBILJNOJ FINANSIJSKOJ KRIZI Vlada traži velike iznose zaduživanja
Italijanska vlada traži od parlamenta da odobri vrtoglave iznose nove potrošnje, drastično povećavajući državni javni dug, nakon što je epidemija Kovid-19 učinila zemlju jednom... ITALIJA U OZBILJNOJ FINANSIJSKOJ KRIZI Vlada traži velike iznose zaduživanja

Italijanska vlada traži od parlamenta da odobri vrtoglave iznose nove potrošnje, drastično povećavajući državni javni dug, nakon što je epidemija Kovid-19 učinila zemlju jednom od najteže pogođenih pandemijom.

Kabinet premijera Ðuzepea Kontea doneo je odluku o revidiranom budžetu za ovu godinu, za koji je potrebno 55 milijardi evra duga, 24,85 milijardi naredne godine i dug slične visine još nekoliko godina. Budžet mora da odobri parlament, prenosi AP.

Vlada navodi da mora da ojača nacionalni zdravstveni sistem, čije je jedinice intenzivne nege preopteretio ogroman broj pacijenata sa korona virusom, kao i da obezbedi dodatna sredstva za službe za sprovođenje zakona i civilnu zaštitu u vanrednim situacijama.

Više sredstava će biti izdvojeno i za privatni i javni ekonomski sektor i za bezbednosne uslove za radnike koji se vraćaju na posao posle obustave mera koje sada traju već sedam nedelja.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...