ITALIJANSKI VINARI ZABRINUTI Blokada kafića i restorana prepoloviće prodaju vina u Evropi

AgrobiznisBiznisEUTurizamVesti

30.4.2020 10:48 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

ITALIJANSKI VINARI ZABRINUTI Blokada kafića i restorana prepoloviće prodaju vina u Evropi ITALIJANSKI VINARI ZABRINUTI Blokada kafića i restorana prepoloviće prodaju vina u Evropi
Mere kojima je produžena obustava rada barova, hotela i restorana zbog pandemije virusa Covid-19 mogle bi da dovedu do pada prodaje italijanskog vina u... ITALIJANSKI VINARI ZABRINUTI Blokada kafića i restorana prepoloviće prodaju vina u Evropi

Mere kojima je produžena obustava rada barova, hotela i restorana zbog pandemije virusa Covid-19 mogle bi da dovedu do pada prodaje italijanskog vina u Evropi za oko 50 odsto, saopštilo je italijansko udruženje poljoprivrednika “Coldiretti” na osnovu analize Međunarodne organizacije za vino i vinovu lozu (OIV).

U Italiji je 39 odsto vinarija zabeležilo „oštar pad prometa i alarm zbog likvidnosti“, što ugrožava budućnost italijanskog vina, navodi udruženje I dodaje da su pošiljke vina izvan granica Italije u 2019. godini dostigle rekordnih 6,4 milijarde evra i čine 58 odsto ukupne prodaje.

“Coldiretti” je započeo kampanju nazvanu #iobevoitaliano (pijem italijansko) za promociju prodaje domaćih proizvoda u Italiji.

Italija je od početka marta u blokadi, a nakon skoro dva meseca počinje postepeno popuštanje restriktivnih mera uvedenih zbog virusa Covid-19, međutim otvaranje barova i restorana najavljeno je za 1. jun.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...