ITALIJI PRETI NAJGORA RECESIJA OD DRUGOG SVETSKOG RATA Očekuje se pad BDP za 14 odsto, predviđa Goldman Sachs

EUVesti

8.6.2020 16:00 Autor: Marija Jovanović 2

ITALIJI PRETI NAJGORA RECESIJA OD DRUGOG SVETSKOG RATA Očekuje se pad BDP za 14 odsto, predviđa Goldman Sachs ITALIJI PRETI NAJGORA RECESIJA OD DRUGOG SVETSKOG RATA Očekuje se pad BDP za 14 odsto, predviđa Goldman Sachs
Italiji preti najgora recesija od Drugog svetskog rata jer će treća najveća ekonomija evrozone ove godine zbog krize izazvane epidemijom korona virusa imati pad... ITALIJI PRETI NAJGORA RECESIJA OD DRUGOG SVETSKOG RATA Očekuje se pad BDP za 14 odsto, predviđa Goldman Sachs

Italiji preti najgora recesija od Drugog svetskog rata jer će treća najveća ekonomija evrozone ove godine zbog krize izazvane epidemijom korona virusa imati pad od 8,3 odsto, saopštio je Nacionalni institut za statistiku.

Institut za sledeću godinu prognozira oporavak od 4,6 odsto, ali mnogi u toj zemlji strahuju da će mere zatvaranja imati loš efekat i da će uticaj na privredu biti gori od projektovanog, piše Gardijan.  

Italijanska centralna banka predvidela je pad bruto društvenog proizvoda između 9,2 i 13,1 odsto, dok Evropska komisija predviđa da pad bude 9,5 odsto.

Prognoza američke investicione banke „Goldman Sachs“ je još mračnija i predviđa pad italijanskog BDP za 14 odsto.

U Italiji, koju je epidemija pogodila među prvima u Evropi, više od dva meseca su na snazi bile stroge mere karantina.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...