IZ BIH PO ZLATO U HRVATSKU Porezi niži, a uslovi isti kao za građane EU

RegionVesti

10.8.2020 10:27 Autor: Ljiljana Begović 0

IZ BIH PO ZLATO U HRVATSKU Porezi niži, a uslovi isti kao za građane EU IZ BIH PO ZLATO U HRVATSKU Porezi niži, a uslovi isti kao za građane EU
U vreme kada je zlato, zbog rekordne cene, tražena roba, građani Bosne i Hercegovine ga kupuju preko Hrvatske. Razlog su visoki porezi u BiH,... IZ BIH PO ZLATO U HRVATSKU Porezi niži, a uslovi isti kao za građane EU

U vreme kada je zlato, zbog rekordne cene, tražena roba, građani Bosne i Hercegovine ga kupuju preko Hrvatske. Razlog su visoki porezi u BiH, pa zato i nema razvijenog tržišta investicionih plemenitih metala.

Stručnjaci iz hrvatskog preduzeća „Plemenit“, koji se bavi prodajom zlata i srebra, objasnili su da građani BiH mogu legalno da kupe i preuzmu ili sačuvaju investiciono zlato u Hrvatskoj pod istim uslovima kao i svaki drugi hrvatski građanin, odnosno, građanin bilo koje zemlje Evropske unije.

Foto: Pexels.com

„To znači da na investicione zlatne poluge i zlatnike, kada zlato kupuju u Hrvatskoj, građani BiH ne plaćaju nikakve dodatne poreze ili davanja. Zato smo osigurali mogućnost isporuke plemenitih metala i za građane Bosne i Hercegovine. Pa tako, kada isporučujemo zlato u Novsku, Novu Gradišku, Slavonski Brod i Vinkovce, ujedno nudimo mogućnost građanima BiH iz severne Bosne i Bosanske Posavine da se zapute u Hrvatsku preko granice i preuzmu naručene i plaćene proizvode u jednom od tih gradova “, navode stručnjaci iz preduzeća „Plemenit“ za Večernji list BiH.

Navode i da građani Bosne i Hercegovine svoje kupljeno zlato mogu, osim u Hrvatskoj, da čuvaju i u Švajcarskoj, Nemačkoj, Austriji ili Sloveniji.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...