Pod zastavom hong konga nosi 30.000 tona tereta

Iz Odese isplovio teretni brod koji je bio usidren godinu i po dana

SvetVesti

16.8.2023 16:43 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Iz Odese isplovio teretni brod koji je bio usidren godinu i po dana Iz Odese isplovio teretni brod koji je bio usidren godinu i po dana
Kontejnerski brod pod zastavom Hong Konga isplovio je iz ukrajinske crnomorske luke Odesa nakon što je tamo bio zaglavljen skoro godinu i po dana... Iz Odese isplovio teretni brod koji je bio usidren godinu i po dana

Kontejnerski brod pod zastavom Hong Konga isplovio je iz ukrajinske crnomorske luke Odesa nakon što je tamo bio zaglavljen skoro godinu i po dana zbog rata u Ukrajini. Brod po imenom Joseph Schulte isplovio je koristeći novi privremeni koridor za trgovačke brodove, rekao je u sredu zamenik premijera Ukrajine Oleksandr Kubrakov.

Nedavno uspostavljeni bezbednosni koridor civilni brodovi koriste na sopstveni rizik. Kreirana je nakon što je Rusija prošlog meseca raskinula Sporazum o žitu, koji je uz posredovanje Ujedinjenih nacija, garantovao prolazak teretnih brodova koji nose primarne poljoprivredne proizvode iz blokiranih ukrajinskih luka.

Brod Joseph Schulte, kojim upravlja kompanija Bernhard Schulte Shipmanagement (BSM), sa sedištem u Hamburgu, krenuo je ka Bosforu, putujući kroz teritorijalne vode Ukrajine, Rumunije i Turske, potvrdila je kompanija za agenciju DPA.

Ona je saopštila da “posada radi dobro” i zahvalila se “različitim lokalnim akterima“, Međunarodnoj pomorskoj organizaciji i vladi Hong Konga koja joj je pomogla da reše problem.

Prema ukrajinskim izvorima, brod prevozi više od 2.100 kontejnera sa oko 30.000 tona tereta. Priroda tereta nije precizirana.

Brod je stajao usidren u Odesi od februara 2022. godine.

Nijedan teretnjak nije uplovio u luke oko Odese od raskida Sporazuma o žitu u julu. Rusija smatra sve brodove koji plove za ukrajinske luke kao potencijalne nosioce zaliha za ukrajinsku vojsku.

  • SUNCE

    16.8.2023 #1 Author

    Posada se bas nacekala. Godinu ipo dana je bila zarobljena u Odesi.

    Odgovori

  • SHALIMAR

    16.8.2023 #2 Author

    Sta je u tovarima to nisu rekli…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...