Još nema odgovora sa ruske strane

Ukrajina najavila novi koridor za teretne brodove zarobljene u lukama

SvetVesti

10.8.2023 15:44 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Ukrajina najavila novi koridor za teretne brodove zarobljene u lukama Ukrajina najavila novi koridor za teretne brodove zarobljene u lukama
Ukrajinska mornarica je najavila formiranje “privremenih humanitarnih koridora” kako bi nekoliko desetina teretnih brodova zarobljenih u lukama ove zemlje od izbijanja rata isplovili u... Ukrajina najavila novi koridor za teretne brodove zarobljene u lukama

Ukrajinska mornarica je najavila formiranje “privremenih humanitarnih koridora” kako bi nekoliko desetina teretnih brodova zarobljenih u lukama ove zemlje od izbijanja rata isplovili u Crno more,  istovremeno upozoravajući na nastavak rizika od napada iz Rusije.

U razgovoru za Reuters, portparol mornarice Oleh Čalik rekao je da će kamere biti postavljene na brodove kako bi emitovali snimak koji pokazuje da je koridor „čisto humanitarna misija i nema vojnu svrhu“.

Prema saopštenju mornarice, rute će se prvenstveno koristiti za omogućavanje komercijalnim brodovima da izađu iz ukrajinskih luka. Neki brodovi su zarobljeni od napada ruskih snaga na Ukrajinu u februaru 2022. Rusija tek treba da zvanično komentariše ovo saopštenje.

Rusija je u julu suspendovala Sporazum za žito, koji je omogućio humanitarni koridor za izvoz ukrajinske poljoprivredne robe tokom rata.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...