Građani će dva meseca glasati za jednu od predložene četiri kompozicije

Izgled kompozicija metroa po izboru Beograđana

SrbijaU fokusuVesti

16.5.2021 16:01 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Izgled kompozicija metroa po izboru Beograđana Izgled kompozicija metroa po izboru Beograđana
Beograđani će sredinom juna imati priliku da glasaju koju od četiri predložene kompozicije metroa žele, najavljeno je na portalu Skupštine Grada Beograda. Glasanje će trajati... Izgled kompozicija metroa po izboru Beograđana

Beograđani će sredinom juna imati priliku da glasaju koju od četiri predložene kompozicije metroa žele, najavljeno je na portalu Skupštine Grada Beograda. Glasanje će trajati dva meseca.

Trenutno se radi na nekoliko predloga za beogradski metro čija prva linija bi trebalo da bude završena 2028. a druga 2030. godine.

O izgledu metroa odlučivaće građani na javnom glasanju, a po završetku istog će biti organizovan šou-rum na Trgu republike, gde će svi zainteresovani moći da se upoznaju sa linijama metroa, izgledom budućih metro stanica i drugim pojedinostima.

Međutim, trasa je još uvek u fazi ispitivanja. Naime, trenutno se rade analize i geološka istraživanja kako bi se videlo gde će biti moguće da mašine “krtice” kopaju. U toku je i izrada registra rizika na trasi metroa, odnosno snimanje svake zgrade i objekta koji će se nalaziti na budućoj trasi, navode na portalu Beoinfo.

Tagovi
U FOKUSU
  • DASHA

    4.6.2023 #1 Author

    Ovo sa tzv. bg metroom je odavno cirkus

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...