IZVLAČENJE DOBITNIKA U IGRI „UZMI RAČUN I POBEDI“ 28. NOVEMBRA Građani poslali skoro tri miliona koverata

PoreziPreduzetnikSrbijaU fokusuVesti

24.11.2020 14:53 Autor: Ljiljana Begović 2

IZVLAČENJE DOBITNIKA U IGRI „UZMI RAČUN I POBEDI“ 28. NOVEMBRA Građani poslali skoro tri miliona koverata IZVLAČENJE DOBITNIKA U IGRI „UZMI RAČUN I POBEDI“ 28. NOVEMBRA Građani poslali skoro tri miliona koverata
Ministar finansija Srbije Siniša Mali najavio je da će drugo izvlačenje za nagradnu igru „Uzmi račun i pobedi“ biti održano u subotu, 28. novembra,... IZVLAČENJE DOBITNIKA U IGRI „UZMI RAČUN I POBEDI“ 28. NOVEMBRA Građani poslali skoro tri miliona koverata

Ministar finansija Srbije Siniša Mali najavio je da će drugo izvlačenje za nagradnu igru „Uzmi račun i pobedi“ biti održano u subotu, 28. novembra, navodeći da je do sada stiglo 2,8 miliona koverata.

Mali je podsetio da nagradna igra podrazumeva da građani treba da prikupe i pošalju na određenu adresu 10 fiskalnih računa ili slipova. Podsetio je da je cilj nagradne igre da se podigne svest kod građana da treba da uzimaju račun i da je to u njihovom interesu.

Foto: Tanjug

Uskoro novi zakon o fiskalizaciji

Mali je najavio da će se do kraja godine pred poslanicima naći novi Zakon o fiskalizaciji, kojim se uvodi novi način obračuna fiskalnih računa.

„Imaćemo kase koje će u stvarnom vremenu davati podatke Poreskoj upravi koliko je računa plaćeno, koliko je računa izdato i automatski će se obračunavati iznos poreza“, rekao je Mali i dodao da se sprovođenje zakona očekuje od 1. januara 2022. godine.

On je objasnio da privrednici neće imati trošak i da je država u budžetu za 2021. godinu obezbedila novac kojim će se pokriti trošak unapređenja sistema fiskalnih kasa.

U prvom kvartalu 2021. godine u Skupštini Srbije treba da se nađe i Zakon o e-fakturama, čija bi primena takođe trebalo da počne 1. januara 2022. godine. Ministar je ukazao i na to da više neće biti papirnih faktura i da će PDV moći istog dana da se vraća.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...