Vreme za sledeću tehnološku revoluciju

Izvoz IKT usluga iz Srbije ove godine će biti vredan 2,7 milijardi evra

Hi-techSrbijaVesti

25.1.2023 09:52 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Izvoz IKT usluga iz Srbije ove godine će biti vredan 2,7 milijardi evra Izvoz IKT usluga iz Srbije ove godine će biti vredan 2,7 milijardi evra
Izvoz domaćih usluga u sektoru informaciono-komunikacionih tehnologija (IKT) biće ove godine vredan 2,7 milijardi evra, izjavila je predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić uz ocenu da... Izvoz IKT usluga iz Srbije ove godine će biti vredan 2,7 milijardi evra

Izvoz domaćih usluga u sektoru informaciono-komunikacionih tehnologija (IKT) biće ove godine vredan 2,7 milijardi evra, izjavila je predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić uz ocenu da je Srbija danas međunarodno priznata kao zemlja inženjera, inovativnih i kreativnih ljudi.

“Zbog toga danas u Srbiji svoje proizvode i rešenja razvijaju neke od najpoznatijih kompanija na svetu, kao što su Microsoft, NCR, IBM, Cisco, Continental, GoDady, Schneider, ali i relativno nove, izuzetno uspešne kompanije kao što su Epic Games, Rivian ili Polygon“, navela je Brnabić u autorskom tekstu za Politiku, napisanom povodom 119 godina postojanja tog lista.

Premijerka je ocenila da je Srbija dobro prepoznala svoje prednosti i razumela promene koje donosi digitalizacija društva, kao „četvrta industrijska revolucija“, i da je to umnogome pomoglo zemlji da promeni imidž i počne da privlači tehnološki naprednije i sofisticiranije investicije, prenosi Beta.

„Srbija uspeva da se izbori da bude u manjem krugu zemalja koje će u budućnosti kreirati nove trendove i tehnologije, budućnost čovečanstva i koncentrisati novostvoreno bogatstvo. Nismo još na tom nivou, ali smo na jako dobrom putu da budemo“, kazala je Brnabić.

Prema njenim rečima, sada je došlo vreme da se razgovara o sledećoj tehnološkoj revoluciji koja se dešava zahvaljujući razvoju veštačke inteligencije i biotehnologija.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...