Vrednost radova na održavanju mreže tokom prvog meseca ove godine iznosila 93.000 evra

Januarska potrošnja struje u Crnoj Gori na nivou prošlogodišnje

RegionU fokusuVesti

23.2.2022 09:33 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Januarska potrošnja struje u Crnoj Gori na nivou prošlogodišnje Januarska potrošnja struje u Crnoj Gori na nivou prošlogodišnje
Korisnici elektrodistributivnog sistema Crne Gore su u januaru preuzeli ukupno 276.281.288 kWh električne energije, što je neznatno više u odnosu na potrošnju ostvarenu tokom... Januarska potrošnja struje u Crnoj Gori na nivou prošlogodišnje

Korisnici elektrodistributivnog sistema Crne Gore su u januaru preuzeli ukupno 276.281.288 kWh električne energije, što je neznatno više u odnosu na potrošnju ostvarenu tokom istog perioda prethodne godine i na nivou decembarske potrošnje.

Najviše električne energije, oko 40 odsto, distribuirano je korisnicima na području Podgorice, Danilovgrada, Tuzi i Cetinja.

Očitano je ukupno 392.430 brojila, ili 93 odsto od ukupnog broja, a procenat očitanosti na mernim mestima koja su opremljena novim, elektronskim brojilima je 99 odsto.

Ekipe Sektora za održavanje su u januaru realizovale 1.524 intervencija na terenu. Vrednost radova na održavanju elektroenergetskih objekata iznosila je oko 93.000 evra.

Na distributivnu mrežu je tokom januara priključeno 293 nova korisnika.

„Crnogorski elektrodistributivni sistem (CEDIS) je pokrenuo postupak javne nabavke, kao i postupak za pribavljanje urbanističko tehničkih uslova za izgradnju trafostanice 35/10kV ‘Bigova’. Izgradnja ovog objekta, za koju je planiran iznos od oko 1.8 miliona evra, će u značajnoj meri doprineti stabilnosti u napajanju električnom energijom dela primorskih opština, kao i stvaranju preduslova za priključenje novih korisnika“, navodi se u saopštenju.

Prethodnog meseca na području Crne Gore su ugrađena 24 nova elektronska brojila. Ukupan broj mernih mesta u Crnoj Gori koja su opremljena elektronskim brojilima na daljinsko upravljanje je oko 338 hiljada, čime je pokriveno preko 80 odsto konzuma.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...