odgovorna i za sektor poslovanja sa stanovništvom

Jasna Terzić nova predsednica Izvršnog odbora Erste banke a.d. Novi Sad

BankeBiznisNovacSrbijaU fokusuVesti

6.5.2022 08:45 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Jasna Terzić nova predsednica Izvršnog odbora Erste banke a.d. Novi Sad Jasna Terzić nova predsednica Izvršnog odbora Erste banke a.d. Novi Sad
Dosadašnji predsednik Izvršnog odbora Erste banke Slavko Carić napušta tu funkciju, a zameniće ga Jasna Terzić, članica Izvršnog odbora banke, koja je na toj... Jasna Terzić nova predsednica Izvršnog odbora Erste banke a.d. Novi Sad

Dosadašnji predsednik Izvršnog odbora Erste banke Slavko Carić napušta tu funkciju, a zameniće ga Jasna Terzić, članica Izvršnog odbora banke, koja je na toj funkciji bila od 2005. godine.

„Jasna Terzić, nakon svih neophodnih odobrenja Narodne banke Srbije, biće imenovana na poziciju predsednice Izvršnog odbora Erste Banke od 1. juna. Slavko Carić, nakon blizu 15 godina uspešnog upravljanja poslovanjem Erste Banke, doneo je odluku da svoju karijeru nastavi izvan Erste Grupe“, navodi se u saopštenju.

Pored nove uloge predsednice Izvršnog odbora Erste banke, Jasna Terzić će nastaviti da bude odgovorna za Sektor poslovanja sa stanovništvom, i privremeno će preuzeti odgovornost za tržište kapitala i poslovanje sa privredom, do imenovanja novog člana za ovaj segment poslovanja.

Nakon završenog Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, sa specijalizacijom za međunarodne ekonomske odnose, Jasna Terzić je pre skoro tri decenije zakoračila u svet bankarstva. U njenoj nadležnosti su poslovanje sa stanovništvom, malim preduzećima i preduzetnicima, marketing, ljudski resursi i upravljanje imovinom.

„Jasna Terzić je od samog početka vrlo posvećeno radila na modernizaciji bankarskih usluga i unapređenju odnosa sa klijentima. Kao rezultat toga, indeks zadovoljstva klijenata je već godinama među najvišim na bankarskom tržištu Srbije, a tržišno učešće u segmentu poslovanja sa stanovništvom je preko 7 posto. Pod njenim vođstvom pokrenut je i jedinstveni program „Korak po korak“, namenjen startapima, socijalnim preduzećima i organizacijama civilnog društva koji tradicionalno nisu imali pristup bankarskim proizvodima. Njeno impresivno iskustvo, doprinos razvoju poslovanja naše banke u Srbiji, konstantna želja za učenjem i usavršavanjem, ali i energija koju poseduje, me uveravaju da će ona uspešno nastaviti da vodi Erste Banku“, izjavio je Ingo Blajer, predsednik Upravnog odbora Erste Banke a.d. Novi Sad i član Izvršnog odbora Erste Grupe.

Podsetimo, Slavko Carić je 2006. godine postao član Izvršnog odbora Erste Banke odgovoran za tržište kapitala i poslovanje sa privredom, a ulogu predsednika Izvršnog odbora je preuzeo 2008. godine.

Kako se navodi u saopštenju, pod njegovim vođstvom banka je porasla, i sa marginalne došla do pozicije sistemske banke (7. prema bilansnoj sumi), a sve je postignuto isključivo organskim rastom. Banka se sada nalazi među liderima bankarskog sektora Srbije kada su u pitanju tržišta kapitala, projektno finansiranje i finansiranje obnovljivih izvora energije, ali je pre svega prepoznata kao pouzdan partner svim svojim klijentima, kako onima iz segmenta stanovništva, tako i iz segmenta privrede, ističu iz Erstea.

„Želeo bih da zahvalim Slavku na njegovoj dugogodišnjoj posvećenosti našoj Grupi i njegovom važnom doprinosu uspešnom razvoju Erste banke. Želim mu sve najbolje u njegovoj profesionalnoj budućnosti i poštujem njegovu želju za novim izazovima”, rekao je Ingo Blajer, predsednik Upravnog odbora Erste banke a.d. Novi Sad i član Izvršnog odbora Erste Grupe Bank AG.

  • kaćica

    7.5.2022 #1 Author

    Bravo za ovako pametnu zenu.👍

    Odgovori

  • ZVE84

    8.5.2022 #2 Author

    Nadamo se povoljnijim uslovima za stanovništvo

    Odgovori

  • MARKO7

    8.5.2022 #3 Author

    Baš me zanima šta će i kako će biti…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...