Procenjena vrednost posla 1,2 milijarde dinara

Javna nabavka za projekat obilaznice oko Beograda planirana do aprila

SrbijaVesti

19.2.2024 09:17 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Javna nabavka za projekat obilaznice oko Beograda planirana do aprila Javna nabavka za projekat obilaznice oko Beograda planirana do aprila
Prema planu javnih nabavki Ministarstva za građevinarstvo, saobraćaj i infrastrukturu za 2024. godinu, tender za izradu planske i tehničke dokumentacije za projekat izgradnje obilaznice... Javna nabavka za projekat obilaznice oko Beograda planirana do aprila

Prema planu javnih nabavki Ministarstva za građevinarstvo, saobraćaj i infrastrukturu za 2024. godinu, tender za izradu planske i tehničke dokumentacije za projekat izgradnje obilaznice oko Beograda – sektor D, trebalo bi da bude raspisan u prvom kvartalu ove godine, tačnije do aprila.

Procenjena vrednost posla je 1,2 milijarde dinara, piše eKapija.

Podsetimo, deo obilaznice oko Beograda od Straževice do Bubanj Potoka otvoren je za saobraćaj krajem juna prošle godine.

Resorni ministar Goran Vesić tada je izjavio da je sa Saobraćajnim institutom CIP potisan ugovor za projektovanje nastavka obilaznice od Bubanj potoka do Pančeva, u dužini od 31 kilometra, i najavio da će do marta biti završen projekat i izdata građevinska dozvola.

Vesić je tada naveo i da će, kada se završi sektor C, dati nalog za projektovanje sektora D, koji će predstavljati vezu između Pančeva i novog mosta kod Batajnice, čime će Pančevo dobiti još jednu obilaznicu za auto-put prema Novom Sadu.

„Sektor D, od Pančeva, iza Borče, Ovče i Krnjače spajaće se iznad Pupinovog mosta i gradiće se novi most kod Batajnice”, rekao je Vesić i dodao da će se od Batajnice do Bubanj potoka stizati za 23 minuta.

Prema njegovim rečima, sektor D biće dug 38 kilometara.

  • SABRINA

    19.2.2024 #1 Author

    Ovim obilaznicamaće biti znatno radterećen saobaraćaj po gradu.

    Odgovori

  • Vale

    19.2.2024 #2 Author

    Neka bude uspesna

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...