Nema preživelih u padu privatnog aviona u Rusiji

Jevgenij Prigožin na spisku putnika

SvetVesti

24.8.2023 09:03 Autor: Vladimir Jokanović 2

Jevgenij Prigožin na spisku putnika Jevgenij Prigožin na spisku putnika
Šef privatne vojne kompanije Wagner Jevgenij Prigožin nalazio se na spisku putnika aviona koji se srušio severno od Moskve, saopštilo je rusko Ministarstvo za... Jevgenij Prigožin na spisku putnika

Šef privatne vojne kompanije Wagner Jevgenij Prigožin nalazio se na spisku putnika aviona koji se srušio severno od Moskve, saopštilo je rusko Ministarstvo za vanredne sutuacije. Smrt Prigožina potvrdio je i Wagner na svom Telegram kanalu. Specijalna komisija Federalne agencije za vazdušni saobraćaj istraživaće pad aviona.

Privatni avion Embraer Legacy u kojem se nalazio sedam putnika i tri člana posade, srušio se tokom leta od Moskve do Sankt Peterburga, saopštilo je rusko Ministarstvo za vanredne situacije, prenosi RTS. Prema preliminarnom informacijama, svi koji su bili u avionu su poginuli, navedeno je u saopštenju.

Prigožin se nalazio na spisku putnika aviona koji se srušio severno od Moskve, saopštila je Rosavijacija, dodajući da je pokrenuta istraga povodom nesreće. Letelica je pala u blizini mesta Kuženiko. Wagner se oglasio na svom Telegram kanalu, navodeći da je Prigožin mrtav i da je to „rezultat akcija izdajnika Rusije“.

Ruska državna novinska agencija RIA Novosti je navela, pozivajući se na hitne službe, da je na licu mesta pronađeno osam tela. Letelica je bila u vazduhu nešto manje od pola sata, navedeno je u saopštenju, prenosi BBC na srpskom. Embraer Legacy u vlasništvu lidera Wagnera zapalio se prilikom pada, preneo je TASS.

Prigožin je poslednjih meseci više puta leteo između Moskve i Sankt Peterburga, a na pojedinim ruskim Telegram kanalima govori se i o drugom avionu koji je nešto ranije poleteo iz Sankt Peterburga prema Moskvi, a u kome je prema nepotvrđenim informacijama mogao da se nalazi vođa Wagnera.

Tagovi
RUSIJA VESTI

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...