Zbog neuspeha u čuvanju poslovne komunikacije

JPMorgan kažnjen sa 200 miliona dolara

BankeFirme u fokusuNovacSvetU fokusuVesti

17.12.2021 17:53 Autor: Vladimir Jokanović 0

JPMorgan kažnjen sa 200 miliona dolara JPMorgan kažnjen sa 200 miliona dolara
Američki regulatori kaznili su JPMorgan Secutities sa 200 miliona dolara zbog „široko rasprostranjenih“ neuspeha u čuvanju komunikacije osoblja na njihovim ličnim mobilnim uređajima, aplikacijama... JPMorgan kažnjen sa 200 miliona dolara

Američki regulatori kaznili su JPMorgan Secutities sa 200 miliona dolara zbog „široko rasprostranjenih“ neuspeha u čuvanju komunikacije osoblja na njihovim ličnim mobilnim uređajima, aplikacijama za razmenu poruka i mejlova.

Američka Komisija za hartije od vrednosti kaznila je JPMorgan sa 125 miliona dolara, dok je Komisija za trgovinu robnim fjučersima saopštila u petak da je kaznila ovu kompaniju sa 75 miliona dolara, zbog istih propusta, prenosi Reuters. Regulatori istražuju slične propuste i u drugima finansijskim institucijama.

Brokersko-dilerska podružnica JPMorgan Chase priznala je optužbe i kršenje zakona o hartijama od vrednosti. Takođe se složila da primeni snažna poboljšanja politike usklađenosti, pored novčane kazne, navela je američka Komisija za hartije od vrednosti.

Komisija je saopštila da su supervizori u JPMorgan Securities, uključujući generalne direktore, koji su bili odgovorni za sprečavanje nezakonitih radnji, i sami koristili lične uređaje da razgovaraju o poslovanju kompanije sa njom, prenosi FT.


Komisija je takođe otkrila da je JPMorgan Securities kršio pravila koja zahtevaju od firmi da čuvaju pisanu poslovnu komunikaciju ako broker nije bio u mogućnosti da pruži evidenciju tokom istrage.

Od januara 2018. do novembra. 2020. godine zaposleni u JPMorgan često su komunicirali o pitanjima poslovanja sa hartijama od vrednosti, koristeći tekstualne poruke, od kojih nijedna nije sačuvana.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...