Zabrana isporuke još 682 proizvoda

Južna Koreja dodatno ograničila izvoz automobila u Rusiju

SvetVesti

26.12.2023 09:31 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Južna Koreja dodatno ograničila izvoz automobila u Rusiju Južna Koreja dodatno ograničila izvoz automobila u Rusiju
Vlada Južne Koreje zabraniće isporuku još 682 proizvoda Rusiji i Belorusiji, uključujući automobile, saopštilo je tamošnje Ministarstvo trgovine, industrije i energetike. Vlasti Južne Koreje... Južna Koreja dodatno ograničila izvoz automobila u Rusiju

Vlada Južne Koreje zabraniće isporuku još 682 proizvoda Rusiji i Belorusiji, uključujući automobile, saopštilo je tamošnje Ministarstvo trgovine, industrije i energetike.

Vlasti Južne Koreje uvele su izmene u listu kontrole izvoza, koja je povećana na 1.159 proizvoda. Promena će stupiti na snagu početkom 2024. godine, prenosi TASS.

Ograničen je izvoz teške građevinske opreme, punjivih baterija, komponenti za vazduhoplovnu opremu i putničkih automobila za zapreminom motora većom od 2.000 kubika.

Južna Koreja uvela je zabranu izvoza novih automobila u Rusiju prošle godine, a pod ograničenjem našli su se automobili čija je cena viša od 50.000 dolara. Evropska unija zabranila je izvoz u Rusiju svih novih i polovnih automobila sa zapreminom motora većom od 1,9 litara, električna vozila i hibridne automobile.

Japan je uveo istu zabranu, a ruska Federalna carinska služba saopštila je da je u prvoj polovini tekuće godine preko Dalekog istoka uvezeno rekordnih 130.000 automobila iz Južne Koreje.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...