Tehnološka kompanija planira ulaganja u proizvodnju mikročipova i blokčejn vredna 1,63 milijardi dolara

Južnokorejski SK Hynix razmatra kupovinu firme Arm preko konzorcijuma

NovacSvetVesti

31.3.2022 08:13 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Južnokorejski SK Hynix razmatra kupovinu firme Arm preko konzorcijuma Južnokorejski SK Hynix razmatra kupovinu firme Arm preko konzorcijuma
Drugi najveći proizvođač čipova na svetu SK Hynix zainteresovan je za kupovinu britanskekonkurentske kompanije Arm zajedno sa drugim strateškim investitorima putem konzorcijuma. Prema rečima... Južnokorejski SK Hynix razmatra kupovinu firme Arm preko konzorcijuma

Drugi najveći proizvođač čipova na svetu SK Hynix zainteresovan je za kupovinu britanske
konkurentske kompanije Arm zajedno sa drugim strateškim investitorima putem konzorcijuma.

Prema rečima generalnog direktora južnokorejske firme za proizvodnju čipova Park Park Đung Hoa (Park Park Jung-ho), Arm nije kompanija koju može otkupiti samo jedan kupac, pa se zato razmatra preuzimanje u okviru konzorcijuma sa strateškim investitorima, piše Financial Times.

SiftBank, banka u čijem je vlasništvu kompanija Arm, nakon propale prodaje vredne 66 milijardi dolara, koliko je iznosila ponuda firme Nvidia, ulaže napore da ova firma izađe na berzu.

Portparol kompanije SK Hynix izjavio je da još uvek ne postoji definisan plan za kupovinu britanske firme i da se tek zakazuju razgovori u vezi sa tim.

Park, koji je takođe generalni direktor krovne kompanije SK Square, izrazio je interesovanje za kupovinu firme Arm na godišnjem sastanku akcionara početkom ove nedelje.

SK Square, kompanija koja poseduje 20 odsto firme SK Hynix, planira da obezbedi 1,63 milijarde dolara za investiranje u proizvodnju čipova i blokčejn tehnologiju u naredne tri godine.

Proizvođač čipova SK Hynix već neko vreme pokušava da ojača svoje poslovanje vezano za nememorijske čipove, pa otuda i interesovanje za britanski Arm, navode analitičari. Kompanija je 2020. Godine potpisala ugovor o akviziciji poslovnice Intel Nand koja radi na fleš memoriji, a 2017. godine je investirala 3,2 milijarde dolara u japansku firmu Kioxia.

  • ZVEZDICA01

    1.4.2022 #1 Author

    Arm ne bi trebalo da bude prodat najvećim konkurentima

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...