ekspertska podrška za razvoj online prodaje

Karavan „Mali biznis u malom prstu“ startuje u pet gradova Srbije

InovacijePreduzetnikSrbijaVesti

2.11.2021 17:46 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Karavan „Mali biznis u malom prstu“ startuje u pet gradova Srbije Karavan „Mali biznis u malom prstu“ startuje u pet gradova Srbije
Ekspertska podrška za razvoj online prodaje, bezgotovinskih plaćanja i pozicioniranja na Google mapama, kao i informacije o novom sistemu fiskalizacije obezbeđena je u pet... Karavan „Mali biznis u malom prstu“ startuje u pet gradova Srbije

Ekspertska podrška za razvoj online prodaje, bezgotovinskih plaćanja i pozicioniranja na Google mapama, kao i informacije o novom sistemu fiskalizacije obezbeđena je u pet gradova Srbije, saopštio je u utorak NALED kao jedan od organizatora karavana podrške Mali biznis u malom prstu.

Zahvaljujući tom karavanu preduzetnici i vlasnici mikro preduzeća iz Novog Sada, Niša, Kragujevca, Kruševca i Valjeva, koji žele da modernizuju poslovanje, moći će da se obrate ekspertima karavana, prenosi Tanjug.

Oni će im, kako navode, biti na raspolaganju za sva pitanja o online trgovini, bezgotovinskom plaćanju, registraciji poslovanja na Google mapama i fiskalizaciji.

Posete konsultantima zakazuju se na digitalnikaravan@naled.rs do 31. januara.

Kriza izazvana pandemijom uvela je privrednike u novu eru poslovanja i nametnula digitalizaciju kao top prioritet, ocenili su iz NALED-a i dodali da će konsultanti posetiti najmanje 500 preduzetnika i malih privrednika.

„Uspostaviti online prodaju, uvesti bezgotovinsko plaćanje ili mapirati se na Google mapama nije toliko komplikovano. Eksperti će našim najmanjim privrednicima objasniti sve korake i prednosti takvog poslovanja, ali i istaći sve zakonske obaveze koje moraju poštovati“, rekla je izvršna direktorka NALED-a Violeta Jovanović.

foto: Rawipixel

Prema njenim rečima, procedura registracije preduzeća na Google mapama traje manje od deset minuta.

„Aplikacije poput Google maps olakšavaju kupcima da pronađu sve informacije o datom preduzeću, uključujući radno vreme, kontakt i GPS lokaciju. Uz to, potrošači na taj način mogu da ostavljaju recenzije o proizvodima i uslugama i da pozitivnim ocenama uvećaju poverenje u njihov kvalitet. Očekujemo da na kraju kampanje najmanje polovina privrednika registruje poslovanje na Google mapama“, dodala je Jovanović.

Pored karavana, u pripremi je i interaktivni portal Mali biznis informator koji će početi da radi 1. januara.

Na nacionalnom portalu privrednici će uskoro moći da pronađu podsajt www.informator.preduzetnistvo.gov.rs sa informacijama o poslovanju.

Karavan Mali biznis u malom prstu deo je projekta Mali biznis informator koji organizuje NALED uz podršku Britanske ambasade i u partnerstvu s Kabinetom predsednice Vlade Srbije i ministarstvima privrede i finansija.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...