Šangaj je na prvom mestu globalne liste

Kina će imati devet od 20 najvećih kontejnerskih luka u svetu

SvetU fokusuVesti

14.7.2022 10:14 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Kina će imati devet od 20 najvećih kontejnerskih luka u svetu Kina će imati devet od 20 najvećih kontejnerskih luka u svetu
Očekuje se da će Kina imati devet od 20 najvećih svetskih kontejnerskih luka do kraja ove godine, navodi se u izveštaju o prognozama koji... Kina će imati devet od 20 najvećih kontejnerskih luka u svetu

Očekuje se da će Kina imati devet od 20 najvećih svetskih kontejnerskih luka do kraja ove godine, navodi se u izveštaju o prognozama koji je objavila Kineska akademija nauka (CAS).

Luka u Šangaju, među 20 najvećih luka, imaće najveći kapacitet propusnosti 2022. godine, navodi se u prognozi, a prenosi China Science Daily, i dodaje da većina kineskih kontejnerskih luka ima rastuću potražnju za brodskim uslugama, uključujući luku Ningbo-Džoušan, kao i luke u Ćingdaou i Tijenđinu, prenosi Beta.

Na količinu transportnih kontejnera utiču mnogi faktori. U poređenju sa regresionim analizama i ekonometrijskim modelima, istraživači su posmatrali globalne luke kao celinu, uzimajući u obzir globalnu ekonomiju, trgovinske situacije i razvoj brodarske industrije, rekao je Vang Šoujang, direktor Centra za prognostičke nauke pri Kineskoj akademiji nauka.

Iako se globalna industrija kontejnerskog transporta usporila 2022. godine, kineski kontejnerski transport ostaje kao osnova za stabilan globalni razvoj, rekao je Sje Gang, profesor Kineske akademije nauka.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *