Najavljeno nekoliko zajedničkih projekata

Kina i Belorusija postigle dogovor o proizvodnji električnih vozila

SvetVesti

5.6.2023 08:45 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Kina i Belorusija postigle dogovor o proizvodnji električnih vozila Kina i Belorusija postigle dogovor o proizvodnji električnih vozila
Belorusija i Kina dogovorile su se da organizuju zajedničku proizvodnju električnih vozila u Belorusiji, izjavio je ministar ekonomije Aleksandar Červjakov posle posete beloruske delegacije... Kina i Belorusija postigle dogovor o proizvodnji električnih vozila

Belorusija i Kina dogovorile su se da organizuju zajedničku proizvodnju električnih vozila u Belorusiji, izjavio je ministar ekonomije Aleksandar Červjakov posle posete beloruske delegacije Pekingu.

Červjakov je rekao da je određeni broj kompanija dao saglasnost za organizovanje proizvodnje električnih vozila u Belorusiji, saopštila je pres-služba beloruske vlade, pšie Politika pozivajući se na RIA Novosti.

Tokom posete Kini rešena su pitanja opremanja nacionalnog aerodroma u Minsku, postignuti dogovori o nabavci 15 železničkih lokomotiva, kao i o četvorostrukom povećanju broja dozvola za beloruska vozila koja prevoze robu u Kinu, istakao je Červjakov.

Prema njegovim rečima, Minsk i Peking su se dogovorili da razviju zajedničke projekte za obuku kadrova u zdravstvenom sektoru, kao i proizvodnju medicinske opreme i farmaceutskih proizvoda.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...