KINA POSTAJE NAJVEĆE TRŽIŠTE INTERNET STVARI Do 2024. godine pretećiće SAD, pokazuju istraživanja

Hi-techLifestyleSvetVesti

18.1.2021 13:12 Autor: Ljiljana Begović 0

KINA POSTAJE NAJVEĆE TRŽIŠTE INTERNET STVARI Do 2024. godine pretećiće SAD, pokazuju istraživanja KINA POSTAJE NAJVEĆE TRŽIŠTE INTERNET STVARI Do 2024. godine pretećiće SAD, pokazuju istraživanja
Kina će 2024. godine nadmašiti SAD i postati najveće svetsko tržište za internet stvari (IoT), pokazuju rezultati izveštaja Međunarodne data korporacije (IDC). Prema ovom... KINA POSTAJE NAJVEĆE TRŽIŠTE INTERNET STVARI Do 2024. godine pretećiće SAD, pokazuju istraživanja

Kina će 2024. godine nadmašiti SAD i postati najveće svetsko tržište za internet stvari (IoT), pokazuju rezultati izveštaja Međunarodne data korporacije (IDC).

Prema ovom izveštaju, očekuje se da će kineski rashodi na IoT do 2024. dostići skoro 300 milijardi dolara, uz prosečni godišnji rast od 13 odsto u sledećih pet godina.

IDC očekuje da će kineski rashodi na IoT 2024. godine činiti 26,7 odsto globalnih. Slede SAD sa 23,8 i zapadna Evropa sa 23,4 odsto.

Internet stvari (engl. Internet of things) označava povezivanje uređaja putem interneta. Predstavlja mrežnu infrastrukturu u kojoj fizičke i virtuelne „stvari“ svih vrsta komuniciraju i nevidljivo su integrisane. To mogu biti rashladni uređaji, mašine ili razni sigurnosni sistemi. Spajanje uređaja može biti bežično, čime se otvaraju nove mogućnosti za međusobnu interakciju, što donosi nove mogućnosti njihove kontrole, praćenje i pružanje naprednih usluga.

Programer
Foto: Pixabay.com

Prevazilaženje poteškoća na tržištu

Analitičar Džonatan Ling (Johnatan Ling) kaže da se zbog epidemije Covid-19 i pada potrošnje u svim industrijama, Kina početkom 2020. godine suočila sa poremećajem na tržištu internet stvari.

„Kako Kina nastavlja da se kreće prema ekonomskom oporavku, očekujemo da će tržište idućih godina savladati poteškoće, čemu će pomoći svest preduzeća o važnosti interneta stvari u kontroli epidemije“, rekao je Ling, prenosi Novac.hr.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...