investicije za kontrolu poplava i pomoć u katastrofama

Kina ulaže više od 148 milijardi dolara u drugu grupu javnih projekata

SvetVesti

23.12.2023 14:47 Autor: Redakcija Biznis.rs 6

Kina ulaže više od 148 milijardi dolara u drugu grupu javnih projekata Kina ulaže više od 148 milijardi dolara u drugu grupu javnih projekata
Kinesko najviše telo za planiranje saopštilo je u subotu da je identifikovalo drugu grupu javnih investicionih projekata, uključujući programe kontrole poplava i pomoći u... Kina ulaže više od 148 milijardi dolara u drugu grupu javnih projekata

Kinesko najviše telo za planiranje saopštilo je u subotu da je identifikovalo drugu grupu javnih investicionih projekata, uključujući programe kontrole poplava i pomoći u katastrofama, u okviru plana za izdavanje obveznica i investicionog plana objavljenog u oktobru za jačanje ekonomije.

Sa najnovijom tranšom, Kina je sada namenila više od 800 milijardi juana (148,6 milijardi dolara) od svojih triliona juana u dodatnom izdavanju državnih obveznica u četvrtom kvartalu, dok se fokusira na fiskalne korake za podršku oslabljenoj ekonomiji, prenosi Reuters.

Nacionalna komisija za razvoj i reforme (NDRC) saopštila je u subotu da je identifikovala 9.600 projekata sa planiranim ulaganjem od više od 560 milijardi juana.

Kineska ekonomija, druga po veličini na svetu, bori se da povrati svoju moć nakon pandemije Covida-19, dok se kreatori politike bore sa slabom potražnjom potrošača, slabim izvozom, padom stranih investicija i produbljivanjem krize nekretnina.

„Izgradnja projekata će poboljšati kineski sistem za kontrolu poplava, mehanizam za reagovanje u vanrednim situacijama i kapacitete za pomoć u katastrofama i bolje zaštititi živote i imovinu ljudi, tako da je to veoma značajno“, saopštio je NDRC.

Agencija je dodala da će koordinirati sa drugim državnim organima kako bi osigurala da se sredstva brzo dodeljuju za investicije i da se održavaju visoki standardi kvaliteta u izgradnji projekta.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...