Direktna nabavka otvorena do 1. jula

Kineska kompanija pozvala novosadski AG Institut na tender za auto-put kroz Banat

InfrastrukturaInvesticijeSrbijaVesti

25.6.2024 08:28 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Kineska kompanija pozvala novosadski AG Institut na tender za auto-put kroz Banat Kineska kompanija pozvala novosadski AG Institut na tender za auto-put kroz Banat
Kineska kompanija Shandong Hi-Speed International, ogranak Planning&Design Company KFT, koja gradi prvi auto-put kroz Banat na pravcu Beograd-Zrenjanin-Novi Sad, raspisala je direktnu nabavku projekta... Kineska kompanija pozvala novosadski AG Institut na tender za auto-put kroz Banat

Kineska kompanija Shandong Hi-Speed International, ogranak Planning&Design Company KFT, koja gradi prvi auto-put kroz Banat na pravcu Beograd-Zrenjanin-Novi Sad, raspisala je direktnu nabavku projekta kolovozne konstrukcije na obe deonice auto-puta, objavila je eKapija.

U postupak je pozvana novosadska kompanija AG-Uns Arhitektonsko-građevinski Institut, a kao razlog je navedeno što je AG Institut uradio i idejni projekat auto-puta i što ima dobru saradnju sa kineskom kompanijom.

Vrednost nabavke je nešto viša od 4,6 miliona evra, a tender je otvoren do 1. jula.

Auto-put, čiji je početak gradnje zvanično obeležen u decembru prošle godine, biće dug oko 103,4 kilometra, sa po četiri trake u oba smera (uključujući trake za vanredne situacije).

Prva deonica duga 67,66 kilometara ide od Beograda do Zrenjanina, a druga, dužine 35,74 kilometara, od Zrenjanina do Novog Sada, a izmešteno je i dodatnih 25,35 kilometara republičkog puta, za alternativni put Žabalj-Novi Sad, tako da ukupna dužina puta iznosi 128,75 kilometara.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.