KINESKI ZIJIN ULOŽIO VIŠE OD 650 MILIONA DOLARA U RTB BOR Povećan broj radnika na 5.500

SrbijaVesti

20.1.2021 14:11 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

KINESKI ZIJIN ULOŽIO VIŠE OD 650 MILIONA DOLARA U RTB BOR Povećan broj radnika na 5.500 KINESKI ZIJIN ULOŽIO VIŠE OD 650 MILIONA DOLARA U RTB BOR Povećan broj radnika na 5.500
Kompanija Serbia Zijin Cooper (nekadašnji RTB Bor) saopštila je da je izradila predlog novog Kolektivnog ugovora, i da je pokrenula razgovore sa sindikatom o... KINESKI ZIJIN ULOŽIO VIŠE OD 650 MILIONA DOLARA U RTB BOR Povećan broj radnika na 5.500

Kompanija Serbia Zijin Cooper (nekadašnji RTB Bor) saopštila je da je izradila predlog novog Kolektivnog ugovora, i da je pokrenula razgovore sa sindikatom o njegovom zaključenju, s obzirom na činjenicu da važnost prethodnog Kolektivnog ugovora koji je zaključio u vreme RTB Bora ističe do kraja juna ove godine.

Kako se naglašava, novi Kolektivni ugovor “u potpunosti će poštovati sve važeće zakone i osigurati zakonska prava radnika”.

Kompanija ističe da je od trenutka kada je kineski Zijin preuzeo RTB Bor, uloženo oko 650 miliona dolara u otplatu svih istorijskih dugova, poboljšanje bezbednosti i zaštite životne sredine, povećanje prozivodnje, kao i u tehničku obnovu i proširenje rudnika i topionice, a najavljene su i nove investicije. Takođe se ističe da je broj zaposlenih u borskom kombinatu povećan za više od hiljadu i da je dostigao više od 5.500 radnika.

Ističe se takođe da je prosečna neto zarada u Kompaniji povećana za više od 34 odsto u odnosu na 2018. godinu – na više od 90.000 dinara, što je za oko 50 odsto više od prosečne zarade u Srbiji.

  • Dzebac

    26.1.2022 #1 Author

    Poboljšanje zaštite životne sredine?
    Mislim da treba svi da se zapitaju kako ljudi tamo žive.. situacija je krajnje zabrinjavajuća

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...