KINEZI GRADE NAJVEĆI MOST U JUŽNOJ AMERICI Povezivaće Salvador sa susednim ostrvom

SvetVesti

14.11.2020 09:08 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

KINEZI GRADE NAJVEĆI MOST U JUŽNOJ AMERICI Povezivaće Salvador sa susednim ostrvom KINEZI GRADE NAJVEĆI MOST U JUŽNOJ AMERICI Povezivaće Salvador sa susednim ostrvom
Konzorcijum kineskih kompanija potpisao je ugovor sa vladom brazilske savezne države Baije o gradnji 12 kilometara dugog mosta, najvećeg u Latinskoj Americi koji će... KINEZI GRADE NAJVEĆI MOST U JUŽNOJ AMERICI Povezivaće Salvador sa susednim ostrvom

Konzorcijum kineskih kompanija potpisao je ugovor sa vladom brazilske savezne države Baije o gradnji 12 kilometara dugog mosta, najvećeg u Latinskoj Americi koji će povezati njen glavni grad Salvador sa susednim ostrvom.

Most na ulazu u Zaliv Svih svetih gradiće se pet godina a koštaće 1,2 milijarde dolara, saopštili su zvaničnici Baije.

Posao je poveren konzorcijumu koji čine China Communications Construction, Regionalna kompanija za Južnu Ameriku ČČ i China Railway 20 Bureau Group, deo China Railway Construction.

Pribavljanje potrebnih dozvola i građevinske opreme trajaće godinu dana, prenosi SeeBiz.

„To je najveće ulaganje kineske grupe u Brazilu,“ rekao je guverner Baije Ruj Kosta prilikom potpisivanja ugovora, ističući da su članice konzorcijuma najveće građevinske i infrastrukturne firme u svetu.

Tagovi
BRAZIL

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...