Američka investiciona kompanija traži nove poslovne prilike

KKR & Co. transformiše italijanski Telecom

InvesticijeSvetVesti

12.9.2023 08:55 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

KKR & Co. transformiše italijanski Telecom KKR & Co. transformiše italijanski Telecom
Suosnivač američke investicione kompanije KKR & Co. Henri Kravis (Henry Kravis) boraviće krajem tekuće nedelje u Milanu, gde će se sastati sa čelnicima više... KKR & Co. transformiše italijanski Telecom

Suosnivač američke investicione kompanije KKR & Co. Henri Kravis (Henry Kravis) boraviće krajem tekuće nedelje u Milanu, gde će se sastati sa čelnicima više italijanskih privatnih kompanija iz sektora tehnologije, proizvodnje i automatizacije.

Kravis traži nove poslovne prilike u Italiji što bi moglo da rezultira povećanjem obima investicija u toj zemlji, navode izvori upoznati sa ovim pitanjem, prenosi Bloomberg. Izvori navode da čelnici KKR redovno posećuju zemlje u koje njihova kompanija investira.

KKR treba do 30. septembra da izađe sa obavezujućom ponudom za fiksnu telefonsku mrežu Telecom Italia. Ugovor, prvi te vrste za evropskog operatera, mogao bi da bude vredan 23 milijarde evra. Bila bi to transformacija kompanije koja je nekada imala monopol na telefone u Italiji.

Taj dogovor, jedan od najvećih u Italiji, takođe će dobiti podršku vlade koja je pristala da preuzme udeo od 20 odsto u mreži Telecom Italia. Ipak, Kravis nije planirao sastanke sa vladinim zvaničnicima, navode izvori.

KKR jedna je od najvećih svetskih kompanija za privatni kapital, koja upravlja imovinom vrednom oko 520 milijardi dolara. Najveća investicija kompanije u Italiji je udeo od 1,8 milijardi evra u poslu sa optičkim vlaknima Telecom Italije. Kravisovo neto bogatstvo pocenjuje se na oko 11 milijardi dolara.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...